Nikola Zeljković (34), mladi stručnjak koji je do sada radio u omladinskom pogonu FK Ljubića, dobio je prije tri kola “vruć krompir” u ruke kada je preuzeo seniorski pogon prnjavorskog drugoligaša.

Malo ko je očekivao da će Zeljković sa istim timom osvojiti sedam bodova i Ljubić usmjeriti u mirnije vode, jer već su se bili nanijeli tamni oblaci i pesimisti su predviđali krah i ispadanje u regiju. Prvo remi sa srbačkom Slogom (1:1), a potom dva ubjedljiva trijumfa, u Petrovu protiv Ozrena (1:4), te još ubjedljiva pobjeda protiv Vranjaka (6:1) vratili su vjeru i optimizam u redove ovog kluba.

– Prekretnica je bila u Petrovu. Ljubić ima solidnu ekipu, ali znate kako je kada ne ide, onda ne ide. Zaustavili smo pad, krenuli igrati, vjerujemo u svoje snage, i za sada ide dobro. Znate i sami kako je na Ozrenu teško doći do bodova, ali skupili smo glave, odigrali hrabro i pobjedili. Vranjak smo rano načeli i poslije je bilo sve lakše. Do kraja jeseni nam slijede još tri utakmice, gostovanja u Donjoj Slatini i Banjaluci kod BSK-a, te domaći duel sa Željezničarom. Vjerujem da možemo do šest bodova, što bi nas gurnulo u sigurnu zonu, iako i prije ovoga niko nije vjerovao da možemo ispasti, jer Ljubić vrijedi mnogo više – kaže Zeljković, koji je krenuo sa trenerskim edukovanjem, kako bi mogao nesmetano sjediti na klupi.

– Bez obzira na tešku rezultatsku situaciju nisam se dvoumio niti jednog trenutka da preuzmem prvu ekipu. To je za mene velika čast i izazov, jer Ljubić je veliki klub. Znate kako kažu ” neko nekad dobije šansu, a neko nikada”, ja se nadam da ću svoju iskoristiti. Ove godine slijedi stabilizacija, a sledeće godine siguran sam uz agilnu Upravu i napad na Prvu ligu. Čast svima, ali Ljubić zaslužuje viši rang po mnogo čemu – nadovezao se Nikola Zeljković.

A za rukovodstvo kluba Nikola ima samo riječi hvale…

– Nema dalje! Za godinu dana Uprava sa Zoranom Deketom na čelu uradila je više nego u poslednjih 20 godina. Infrastruktura je obnovljena, postavljeni su reflektori, svaki dan se nešto radi, i bilo bi šteta iznevjeriti ove ljude, tu mislim na rezultat. Tu je naravno i načelnik Darko Tomaš, to je mlada grupa ljudi koja želi jak Ljubić, znam da će dati sve od sebe da nam obezbjede sve uslove, i to treba poštovati. Siguran sam da su pred Ljubićem bolji dani na svakom planu.

Važan segment je rad i sa Omladinskom školom, odakle je Zeljković i prekomandovan u prvi tim.

– Ljubić u mlađim kategorijama ima 125 klinaca. To nije malo, i želja je da je još omasovimo i da u bliskoj budućnosti crpimo senirski tim upravo iz naših redova. Tako se radilo nekada  i tada je Ljubić bio najjači. Znam da je teško sada pričati o klincima od 8-9 godina, kada će oni stasati, ali to je jedini ispravan put, jer od njih 125 kada dobijemo jedan tim, napravili smo posao. Startovao je i memorijal “Siniša Peulić”, Prnjavor je bio centar omladinskog fudbala u RS, i to je ono pozitivno što se pored rada Uprave, za sada ne vidi, ali rezultati su dugoročni, i doći će – zaključio je Nikola Zeljković, mladi stručnjak na klupi Ljubića iz Prnjavora.