Fudbaleri Lijevča  slavili su u prvom kolu  Regionalne lige Republike Srpske “grupa Zapad, savladavši favorizovani Karanovac (3:1)!

Publika se u prvom poluvremenu prilično dosađivala, jer pravih prilika gotovo da i nije bilo, ali je zato u nastavku sijevalo!

Bojan Erceg  je donio prednost Lijevču od 1:0 u 47. minutu  evrogolom koji će se dugo prepričavati! Erceg je povukao nekoliko koraka loptu i lijevom nogom uputio projektil u desni ugao golmana Milana Bijelića, koji je uspio samo da pogledom isprati loptu u gol.

Željko Đukanović  je 60. minutu prošao po lijevoj strani u kazneni prostor,  ruši  ga Vladimir Kojadinović, a glavni sudija  Miloš Kovačević pokazuje na bijelu tačku. Siguran sa 11 metara bio je Dragan Dumonić za 2:0. Lijevču  je trebalo samo dvije minute potpuno da dotuče velikoga rivala. Željko Đukanović je ponovo probio po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor, odigrao povratnu loptu za  Dejana Daljevića koji je poslao loptu prema usamljenom Bojanu Ercegu na drugoj stativi, a ovaj hladnokrvno rješava i pogađa za 3:0.

Uslijedio je period dobre igre Karanovca, koja je krunisana golom u 68 minutu. Dario Grujić  je uputio centaršut s lijeve strane, odbrana Lijevča je zaspala na trenutak, a tu je grešku znao je da kazni Siniša Milošević za 3:1.

Imalo je Lijevče dobru šansu za gol kada je Dražen Kočić povukao loptu  i uposlio Dejana Daljevića koji je izašao pred golmana gostiju, ali nije uspio pogoditi mrežu Karnovca .

Dario Grujić je imao dobru priliku za gol, šutirao je sa nekih 13-14 metara iskosa, ali lopta odlazi   tik iznad prečke.

LIJEVČE – KARANOVAC 3:1 (0:0)

Strijelci: 1:0 Erceg (47), 2:0 Dumonić (60, penal), 3:0 Erceg (62), 3:1 Milošević (68). Stadion: FK Lijevče. Gledalaca: 50. Sudija: Miloš Kovačević  (Prijedor). Pomoćnici: Aleksandar Jevtić i Milan  Basrak  (svi Prijedor). Delegat: Bojan Milanković (Kozarska Dubica). Žuti kartoni: Zekonja, Dumonić, Kočić, Perić (Lijevče), Milaković (Karanovac).

Lijevče:Marjanović, Zekonja (82.Peulić), Lekić, Tomić, Knežević, Erceg, Dumonić, Đukanović, Kočić, Klisara (od 61. Daljević), Perić.

Karanovac: Bijelić, Lukajić, Ducanović, Bojanić (od 62. Milosavljević), Kojadinović, Vindžanović, Milošević, Tomičić (od 79. Milaković), Aleksić, Grujić, Kopanja (od 74.Vasilić).

G. Popović