U utakmici osmog kola Regionalne lige Republike Srpske grupa Zapad, fudbaleri Lijevča savladali su na domaćem terenu ekipu Sloge iz Rakelića sa 4:0, te tako zadržali lidersku poziciju na tabali.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo dopadljivu igru, bez izrazitih šansi s obje strane, ali s mnogo trke i borbenosti. Jedino vrijedno pomena  u prvom poluvremenu jeste šut Milana Čačića iz slobodnog udarca i sjajna intervencija mladog golmana Saše Ljevara.

U drugom poluvremenu Lijevče je  ubacilo u brzinu više i redali su se napadi kao na filmskoj traci pred golom Sloge.  Igrao se 48. minut kada je Lijevče došlo do prednosti. Dragan Dumonić je poslao loptu u prazan prostor ka Željku Đukanoviću koji izlazi sam na golmana  Ticomu i nesebično odigrava loptu za Aleksandra Kneževića kojem nije bilo teško zakucati loptu u praznu mrežu.

U 69. minutu opet je Dragan Dumonić poslao loptu prazan prostor ka Željku Đukanoviću koji izlazi sam na golmana Ticu, koji brani prvi pokušaj,  lopta se odbija do Darka Čačića koji  je nespretno igrao rukom u svom šesnaestercu,a glavni arbitar utakmice Milan Simić pokazao je na bijelu tačku. Precizan je bio Dragan Dumonić za 2:0.

U 73. minutu  Dumonić je poslao fenomenalnu loptu u prazan prostor na lijevu stranu za Kneževića  koji je ušao u šesnaesterac i nesebično asistirao Đukanoviću  koji je bio sam na drugoj stativi,i rutinski savladao golmana Ticu za 3:0.  Sedam minuta kasnije  Miloš Zekonja je ubacio loptu na “peterac” gdje je najbolje skočio Dejan Daljević,  odlično šutirao glavom, ali Tica brani .

U 85 minuti Dejan Daljević je prošao po desnoj strani, centrirao, a Željko  Đukanović ne stiže da zahvati loptu i pospremi iza leđa golmana Sloge .U 88. minutu ,Zoran Tešić  je povukao loptu i proigrao Aleksandra Kneževića koji je  izašao “jedan na jedan” sa golmanom Ticom i rutinski ga savladao za 4:0.

LIJEVČE – SLOGA RAKELIĆI 4:0 (0:0)

Strijelci: 1:0 Knežević (48), 2:0 Dumonić (70,penal), 3:0 Đukanović(73), 4:0 Knežević (88). Stadion: FK Lijevče.  Gledalaca: 50. Sudija: Milan Simić (Krupa na Vrbasu ). Pomoćnici: Vojislav Gajić i Igor Balać ( oba iz Banjaluke). Delegat: Goran Puvač(Banjaluka)   Tešić (Lijevče).  

Lijevče: Ljevar, Lekić,Tomić (od 74. Ilić), Zekonja ,Đuranović,Tešić, Kočić,Erceg (od 71. Daljević ), Perić (od 34. Knežević), Đukanović,Dumonić.

Sloga Rakelići: Tica,Kecman, S. Objedović,Š. Objedović, Brdar,Tambić,Stanković,Tambić, D. Čačić, M. Čačić,Torbica.

G. Popović