Regionalac iz Nove Topole upalio je motore i započeo pripreme za proljećni dio sezone, u kome će pokušati da osvoje prvo mjesto i izbore  plasman u Drugu ligu RS – grupa Zapad.
Na prozivku i prvi trening treneru Slobodanu Katića odazvalo se 19 igrača ,a on je iste upoznao sa planom priprema i ciljevima u nastavku takmičenja. Radna grupa, koja trenutno rukovodi fudbalskim klubom Lijevče koju je predvodio Ognjen Žmirić, igračima je poželio uspješne pripreme, sreću u nastavku takmičenja, te da je na njima da izvršavaju obaveze i zadatke koje pred njih postavi trener Katić, a da će Radna grupa izvršavati svoje obaveze kako bi se što uspješnije takmičili u ovom rangu takmičenja.
Što se tiče igračkog kadra kostur ekipe je ostao isti, te je priključen i jedan broj juniora. Redove Lijevča napustio je Neven Perić (Dubrave),  a novi igrači su Miloš Sekulić (Laktaši) i Miloš Dedić.
U sklopu priprema bi'e odigrane tri prijateljske utakmice, a rivali su Ratar Stara Topola (18.februar), 13 Skojevki (25. februar) i Sloga Srbac (4. marta). 
G. Popović