Žeravičko Jedinstvo zimuje u vrhu drugoligaškog Zapada. Polusezonu su završili na trećoj p, četiri manje od lidera iz Modriče. Odličnu sezonu iza sebe imao je i Boris Lazić, koji je bio jedan od najstandardnijih igrača Jedinstva. Pored svog imena upisao je i dva pogotka, te osam asistencija, pa i ne čudi interes za ovog 21-ogodišnjaka, jer nekoliko klubova iz višeg ranga želi ga vidjeti u svojim redovima.

– Ispuni smo cilj Uprave kada su rezultati u pitanju, pa u nastavak sezone možemo ući rasterećeno. Imamo jednu veoma mladu ekipu koja želi da igra, pa ni rezultati nisu izostali. Zajedno sa Alfa Modričom i Mladosti igrali smo najljepši fudbal protekle jeseni – poručio je Lazić.

Koliko si zadovoljan svojim partijama?

-U ovome  dijelu prvenstva imao sam solidan učinak. Od 15 utakmica, igrao sam na 14 mečeva. Bilo je golova, asistencija, pa mogu reći da sam zadovoljan, iako naravno uvijek može bolje.

Može li Jedinstvo do prve pozicije?

– Cilj  je bio opstanak i to smo ostvarili. Jedinstvo je dugo godina stabilan  drugoligaš, za  sada nema ambicije za viši rang, ali ko zna možda i uspijemo napraviti nešto više.

Glavni favoriti za viši rang, odnosno za niži rang?

– Sigurno da je Alfa Modriča u ovom trenutku najbolja ekipa, a za ispadanje  Željezničar iz Doboja, koji je po meni u najtežoj situaciji.

G. Popović