Piše: Miro Bjelić

RK Borac blizu obale (intervju Vladimira Brankovića za Glas Srpske) – samo ne znam koje obale – Crkvene – Vrbanje ili Zalužanske Dragočajke!  

Veoma je zanimljivo šta sve ovaj lažovčina izjavljuje, a još je čudnije da ni jedan novinar kome je pomenuti davao izjave nisu mu uputili pitanje šta je sa efektom ranijih izjava!?

– Dvorana “Arena” za RK”Borac” od 1.000 gledalaca!? Gdje se gradi i kada će biti završena? Zove se “Arena” od 1.000 gledalaca, gdje to ima???

– Cilj Borca u sezoni 2017/2018 !? (U izvještaju sa godišnje Skupštine Borca cilj je dupla kruna, a osvojena je jedna).

– Branković priča o budžetu od 600.000,00 KM, a Umičević izjavljuje da je budžet Kluba 300.000,00 KM!? Šta je tu ISTINA??? (od 700.000,00 – 800.000,00 KM)!!!

– Kup RS!? To treba zvati Kup mjesnih zajednica, jer pioniri igraju taj Kup.

– Povratak u SEHA ligu!? Poznato  vam je šta je Branković sve izjavljivao, bolje reči lagao. Kako sam informisan teško je da će zbog takvih izjava i napada  u rukovodstvo SEHA lige Borac ikad biti primljen. Možda ako neko od legendi Kluba bude intervenisao. Čisto sumnjam.

– Veliki Borac!? Kakav je to veliki Borac kada u svojim redovima nema svijetskih asova i svijetskih trenera. To sve košta, a novca nigdje.

– Prikazuje se da je “BEMA” dala 40.000,00 KM!? Tvrdim da je to novac od članarina, roditelja.Umičević tražo od Grada 10.000,00 KM za kolica za KKI “Vrbas”!

– Novac od uplate roditelja!? Nigdje nije prikazan, a roditelji plaćaju opremu,trenera, termine treninga i putovanja.

-Dug prema igračima (zarade)!? Već dvije (2) takmičarske sezone).

Frizirani izvještaj je prikazan na Skupštini Kluba!?

Ne znam već po koji put tražim od lažova da javno pokaže Zapisnik o primo predaji, da bi se tačno znalo koliki su i ako su naslijedili dug.

Branković samo laže!?

Pitam se zašto su pod hipotekom poslovni prostori RK”Borac”. Ako su na osnovu toga podigli kredit, koliko su digli para i u šta su potrošili!?Treba da pokažu dokumentaciju, da se članovi Skupštine i javnost uvjere u to, a ne da lupetaju i sve svaljuju na predhodne uprave.Još jedamput: Pokažite zapisnik šta ste naslijedili???

Spominju mjesečne stipendije igrača. Pitam ih kako to ako imaš pod ugovorom (tako kažu) 20 igrača, a prosjek primanja je 500,00 KM, kako onda da im je mjesečni budžet 25.000,00 KM. Javno se hvale da mjesečne stipendije večine igrača ne prelaze 250,00 KM??? Tko koga ovdje laže meni je jasno! Gdje su nadležni organi da utvrde istinu.

Lažovčina je još 2015. rekao da je preuranjeno igrati Ligu šampiona. To samo govori o njegovom znanju i nesposobnosti. Šta znači igrati Ligu šampiona – pa svi klubovi se otimaju za to učešće, a Borac bježi od toga. To je očit primjer nesposobnosti i neznanja uprave i direktora Kluba.

Da dotični nisu u Klubu niko za njih nebi znao. Svaki dan su u medijima i da bi sebe pozitivno eksponirali lažu sportsku javnost Grada i RS o stanju u Klubu.