Laktaši su savladali Slogu iz Srpca u dosta dramatičnoj i do samog kraja uzbudljivoj utakmici (3:2). Poveli su domaći u 12. minuti. Dragan Šavija je iskosa, s lijeve strane, uputio dobar centaršut na Sašu Ercega, koji sa nekih 20-ak metara u trku hvata volej i pogađa mrežu Dražena Babića. Isti igrač povećao je rezultat u 25. minuti. Ovaj put je centrirao Filip Popović, Babić je uspio uhvatiti loptu ali je ispušta a to koristi Erceg i zabija za 2:0. Inače, Erceg je ovu utakmicu igrao povrijeđen, pod injekcijama, njegov nastup bio je upitan do samog početka. Ipak medicinski tim KK Igokea se pobrinuo da ga osposobi za 90 minuta. No, gosti se nisu predavali a da ne bude sve tako jednostavno pobrinuo se Radan Zelenac koji je u 41. minuti kaznio uspavanost odbrane Laktaša i smanjio rezultat na 2:1.

Mogao je Erceg do het-trika u 65. minuti ali je njegov penal, prethodno izboren od strane Mihaila Šipovca, odbranio vratar Babić. Pet minuta kasnije Aleksa Radetić pogađa za 3:1 i činilo da će domaći u miru privesti susret kraju. No napadi Sloge su se intenzivirali a blaga inicijativa je krunisana u 89. minuti. Penal za goste skrivio je golman Laktaša, a precizan s bijele tačke je rezervista Ognjen Savić. Igralo se u nastavku još pet minuta nadoknade, međutim uprkos velikoj želji Sloga nije mogla do boda, koji i da je osvojila ne bi bio nezaslužen. U narednom kolu Srpčani će ugostiti tonući brod novogradske Slobode, dok će Laktaši na gostovanje Ozrenu.
LAKTAŠI – SLOGA (S) 3:2 (2:1)

Strijelci: 1:0 Erceg (12), 2:0 Erceg (25), 2:1 R. Zelenac (41), 3:1 Radetić (70), 3:2 O. Savić (89, penal). Stadion: FK Laktaši. Gledalaca: 100. Sudija: Slađan Lazarević (Petrovo). Pomoćnici: Darko Vukojević (Doboj) i Mirko Mirić (Šamac). Delegat: Vjekoslav Čakarević (Doboj). Kontrolor: Dado Petrović (Brod). Žuti kartoni: S. Savić, Šavija, Metlar (Laktaši), S. Savić, Kopanja (Sloga).  

Laktaši: Metlar, Telić, Šipovac, Trninić, Šavija, Radetić (od 86. Laješić), Erceg, Popović, Lekić, Banjac (od 73. Matić), Savić (od 82. Sukara). Trener: Miljan Bajić

Sloga (S): Babić, Ilić (od 64. O. Savić ), Jarić (od 46. Kopanja), Ugren, R. Zelenac, Novaković, G. Zelenac, Đaković, S. Savić, Kojić, Maletić (od 58. Lakić). Trener: Zoran Novaković