Ni nakon četiri godine Laktaši nisu mogli skinuti urok i na svom terenu slaviti protiv Jedinstva, koje u Žeravicu ponovo nosi cijeli plijen i tradiciju (1:2). Nekadašnji strateg Laktaša Marko Milošević tako se iz “svog grada” vratio sa tri velika boda.

Otvaranje susreta pa ni dalji tok utakmice nisu nagovještavali ovakav scenario. Već u šestoj minuti u akciji su Miljan Bajić i Slađan Lekić, međutim šut Lekića lako kroti Nenad Vasić. Pet minuta kasnije pritisak domaćih krunisan je golom. Laktaši su poveli 1:0, a strijelac nakon asistencije Slađana Lekića bio je Bojan Milinović. U dobroj situaciji je i Bojan Trninić, koji poslije centaršuta Miljana Bajića u 14. minuti puca glavom za malo pored gola. Mogli su domaći uvećati prednost u 16. minuti da je udarac glavom Bobana Kelemana sa svega par metara nije bio dovoljno jak i precizan. Susret je mogao riješiti Lekić u 22. minuti ali je njegov šut završio pokraj stative. Potegao je i Bojan Milinović u 36. minuti sa nekih 30-ak metara i umalo pogodio. Bilo je to sve za prvi dio. Laktaši su mogli završiti utakmicu. Ali kako to obično biva, kazna za silne promašaje stigla je u drugih 45 minuta.

Prvu pravu opasnost pred golom Laktaša Jedinstvo je stvorilo u osmoj minuti nastavka. Bila je to poluprilika gostiju i sigurna intervencija domaćeg vratara. Dvije minute poslije gostujući fudbaler Srđan Ostojić je sa nekih 30 metara uputio projektil prema protivničkom golu, ali je Lakić uspio izboksovati tu loptu. Izjednačenje je stiglo u 63. minuti. Nakon jednog kornera lijepo je glavom pogodio Zlatan Rizvanović za 1:1. Laktaši su zaprijetili iz prekida svega dvije minute kasnije, ali se Lekić nije najbolje snašao u šesnaestercu kod završnog udarca. Potpuni preokret desio se u 75. minuti susreta. Za veliko slavlje gostiju zabio je najbolji pojedinac tima Saša Behara. Laktaši su utakmicu okončali sa desetoricom igrača jer je u 85. minuti drugi žuti karton zaradio kapiten Branko Keleman. Do kraja utakmice nije više viđeno ozbiljnijih pokušaja. Laktaši su danas odigrali dobro prvo poluvrijeme, u kojem su mogli i morali riješiti utakmicu. Ali opet se pokazalo da je realizacija stara boljka za naše fudbalere. Jedinstvo je imalo više sreće i svoje jedine prilike uspješno realizovalo.

LAKTAŠI – JEDINSTVO 1:2 (1:0)

Strijelci: 1:0 Milinović (11), 1:1 Rizvanović (63), 1:2 Behara (75). Stadion: FK Laktaši. Gledalaca: 100. Sudija: Darko Vukojević (Doboj). Pomoćnici: Aleksandar Railić (Derventa) i Milan Todorović (Doboj). Delegat: Veljko Radovanović (Banjaluka). Crveni karton: Branko Keleman (Laktaši) i 85. minutu.

Laktaši: Lakić, Šipovac, Bajić, Trninić, Bogojević (od 64. Oroz), Erceg, Milinović (od 69. Sukara), Keleman Br, Keleman Bo, Lekić, Savić.

Jedinstvo: Vasić, Sadiković (od 55. Lazić), Ostojić, Ilić, Ećimović, Perić (od 90. Hamzić), Babić (od 60. Milaković), Rizvanović, Huskić, Behara, Sanjicki.