Naša priča “Srećan ti rođendan Srpska, mogu ja i bez vode i struje” izazvala je ogromnu pažnju javnosti. “Glavni junak” ove tužne priče je Pero Santrač, iz Poljavnica kod Novog Grada, borac I kategorije vojske Republike Srpske, koji već pet godina u svojoj trošnoj kućici nema vode i struje! Nema, jer nije imao od čega da plati, a imao je želju…..

Točak humanosti se pokrenuo, i akcija pod nazivom “kupimo Peri kuću” već je donijela prve rezultate. Nekoliko pojedinaca, ali i komšije, prijatelji, poznanici žele da Peri Santraču poklone barem kiosk, da bi imao koliko toliko normalne uslove za život.

Njegova cijena za novi je oko 5.000 maraka, dok polovan košta između 3-4.000 maraka. U zavisnosti od sredstava, Peri će pored njegove trošne kućice biti postavljen kiosk.

Treba istaći i veliku podršku predsjednika boračke organizacije Gradiška Milorada Gagića, koji se uključio u akciju, a treba očekivati još ovakvih “dobročinitelja”, jer Pero Santrač je svojim učešćem u ratu i to pune četiri godine zaslužio barem skroman život.

Vjerujemo da će sledeći naš tekst biti sa slikom novog doma Pere Santrača…..

A, mi vas podsjećamo na prvu priču, koja je sve i pokrenula

http://pravdabl.com/srecan-ti-rodjendan-srpska-mogu-ja-bez-vode-struje-krova/