Neizvjesnost koja vlada oko Borca, i njegovog statusa sigurno da je uticala i na odluke velikog broja fudbalera da sebi potraže nove angažmane.

Petar Kunić imao je odličnu sezonu iza sebe, gotovo sam nosio na plećima opstanak Borca, i po svemu sudeći promjeniće sredinu. Najuporniji je višestruki bh šampion Zrinjski, koji visokog golgetera želi vidjeti “pod Bijelim brijegom”, i realizacija tog transfera je u toku, pa će se Kunić priključiti vrlo brzo pripremama “plemića” i napasti Ligu šampiona, barem u kvalifikacijama.

Banjaluku napušta i Mladen Veselinović, ali njegova destinacija trebala bi biti Zenica. Čelik će zbog eliminacije Borca iz Premijer lige BiH “ni kriv ni dužan” ostati član bh elite, i žele sklopiti ekipu koja bi igrala značajniju ulogu nego što je to bio slučaj prethodnih nekoliko sezone, a u te planove im se uklapa Veselinović, koji je u Borcu imao solidnu, ali ništa više od toga sezonu.

Zanimljivo, da su oba fudbalera Borca bila na skeneru komšija iz Krupe, ali očigledno da su na angžamane u Zrinjskom i Čeliku uticale i bolje financijske ponude, koje su stigle na adresu Kunića i Veselinovića, nego što to može u ovom trenutku ispoštovati premijerligaš iz kanjona “Tijesno”.