Petar Kunić je ovog proljeća jedini donio radost na Gradski stadion! Prvo pogotkom u Tuzli, i to kakvim, donio je Borcu bod, a onda i vodstvo protiv Zrinjskog, koje se nažalost nije uspjelo sačuvati. Ipak, Kunić je prije svega svojom igrom izbio u prvi plan borčeve mašine….

-U poslednje tri utakmice (Krupa, Sloboda  i Zrinjski) pokazali smo svima da možemo igrati ravnopravno s bilo kim. Međutim, golove smo primali iz nevjerovatnih grešaka, čudnih situacija, i tih 5-6 bodova koje smo prosuli, a igrom smo ih zaslužili umjesto u „Ligu za prvaka“, bacili su nas u poziciju da se borimo za opstanak. Ipak, siguran sam da ćemo u među ovih šest ekipa pokazati ko je gazda. Ne samo da opstanak neće doći u pitanje, već ćemo svima pokazati da smo zaslužili i stepen više – ističe Petar Kunić, koji je u Prvenstvu postigao pet, i u Kupu tri pogotka u „crveno-plavom“ dresu.

Prva utakmica u „Ligi za opstanak“ je već u nedjelju kada na Gradski stadion stiže Čelik.

-Vjerujem i da će uslovi biti mnogo bolji, i da će se moći igati, a onda ni pobjeda ne bi smjela doći u pitanje. Sa tri boda protiv Čelika, i definitvno bi bili na korak od opstanka, a onda bi do kraja igrali mnogo rasterećenije – poručuje Kunić.

O cijeloj sezoni kaže….

-Prvi cilj je bio opstanak, jer smo ušli iz Prve lige RS. Međutim, nakon 2-3 dobre utakmice, uslijedila je euforija, znate već kako to kod nas ide, odmah se tražila Evropa. Pritisak je porastao, a u nekim mečevima nismo imali niti sreće. I ja sam na početku minute dobijao na kašikicu, ali sam strpljivo radio i čekao svoju šansu. Mislim da sam je iskoristio, zabio sam neke važne pogotke, koji su donijeli bodove Borcu, iako naravno uvijek može bolje.

Ugovor sa Borcem ima do kraja sezone.

-Nisam još razmišljao o tome, vjerujem da ću sjesti sa ljudima iz kluba i dogovarati se za dalje. U svakom slučaju mislim da je ono najgore iza Borca, i da sada možemo samo rasti, i kao ekipa, i kao klub – zaključio je Petar Kunić, prvi snajperista Borca u tekućoj sezoni.