Kuglaši Borca osvajači su Kupa Republike Srpske za 2018. godinu!

Banjalučani su do sedmog pehara, prvog poslije šest godina, stigli na  finalnom turniru koji je održan u kuglani „Energomonta“ u Banjaluci. Do pobjedničkog trona stigli su nakon sjajnog izdanja i sa ukupno 3.531 oborenih čunjeva te su više nego zasluženo prigrabili ovaj vrijedan trofej kojeg je uručio Nebojša Malešević, predsjednik Skupštine Kuglaškog saveza Republike Srpske.
Drugo mjesto pripalo je Reviti (3.445 oborena čunja), treća je Ada Nova banka (3.393), četvrti Mineral iz Teslića (3.341), peta je Kozara iz Gradiške (3.279) dok je šesto mjesto zauzeo Rudar Prijedor (3.169 oborenih čunjeva).
Za Borac su na ovogodišnjem, 24. po redu finalu Kupa Srpske, a koje se održava povodom 9. januara Dana Republike Srpske, igrali su: Uroš Ramić, Ljubinko Džajić, Jovica Boltić, Luka Dakić, Miodrag Trklja, Marko Trklja. Rezerve su bili: Slavko Ninković, Saša Mirković, Mićo Perduh i Vladimir Kajkut, a trener ekipe je Željko Mirković.
Za ovaj uspjeh zaslužan je i novi predsjednik Nenad Talić kao i počasni predsjednik Dušan Kudra. Svakako da zasluge pripadaju i potpredsjedniku Kuglaškog kluba Borac Marinku Umičeviću, inače tehničkom direktoru Tvornice obuće „Bema“, koji je svim igračima poklonio patike „Asiks“ za kuglanje.
Ni to nije sve, jer je za osvojeni Kup Republike Srpske Marinko Umičević ekipu nagradio sa 1.000 konvertibilnih maraka.