Mladi fudbleri Krupe plasirali su se u finale Omladinskog Kupa BiH, pošto su u dvomeču sa Željeničarom Sport Team bili bolji u oba meča!

I u Krupi na Vrbasu, ali i na “Predgrađu” izabranici trenera Nikole Vidovića slavili su sa po 1:0, što im je bilo dovoljno da izbore finale, koje je na programu 9. maja u Zenici.

Već u prvom minutu domaćin je imao dobru priliku ali je jak i precizan šut Adonisa Bilala sa dvadesetak metara izvanrednom intervencijom odbranio Stefan Pupovac. I to je bilo sve konkretno što su momci sa Predgrađa uradili u ovom susretu.

Odluka o pobjedniku i putniku u finale pala je već u četvrtom minutu kada je Predrag Stanković sjajnim šutem sa preko 35 metara lobovao neopreznog Aleksandra Popovića.

Istina, pokušavali su domaći fudbaleri da naprave nešto više ispred gola Pupovca, ali su se svi napadi završavali već na 25-30 metara od gola Krupe. Sa druge strane, zadovoljni rezultatom juniori Krupe su mirnom i pametnom igrom bez većih problema čuvali rezultat koji im je odgovarao.

U drugom poluvremenu domaćin je svim silama nastojao da dođe bar do izjednačenja što je igračima Krupe dalo mogućnost da iz brzih kontranapada urade nešto više. U posljednjih pola časa samo su dobre intervencije Popovića koji se u par navrata iskupio za veliki kiks iz četvrtog minuta, te nespretnost i brzopletost Krupinih fudbalera spasili domaćina i od težeg poraza.

 ŽELJEZNIČAR – KRUPA 0:1 (0:1)

Strijelac: 0:1 Stanković (4). Stadion: “Predgrađe”. Gledalaca: 200. Sudija: Miloš Gigović (Gradiška). Pomoćnici: Aleksandar Smiljanić (Laktaši) i Božidar Rustić (Gradiška). Delegat: Mile Mandić (Kozarska Dubica). Žuti kartoni: Đukić, Šaula, Bosančić (Željezničar), Ilić, Stanković (Krupa).

ŽELJEZNIČAR: Popović, Tadić, Malić, Šaula, Pavlović, Bilal (86. Grujić), Da. Čolić, Bosančić, Nježić, Du. Čolić (40. Janjić, 81. Vukelja), Đukić (46. Marković). Trener: Bogdan Krnojelac.

KRUPA: Pupovac, Bojanić, Bubić, Ilić, N. Babić, Tatić (89. Guskić), Gvozdenović, Kos (83. Ninković), Stanković (86. Mirčić), Arežina (66. Mrđa), Kulenović (79. Ševarika). Trener: Nikola Vidović.