Republika Srpska definitivno je dobila fudbalski raj na zemlji! 

U Krupi na Vrbasu osjećaju se svi komotno, nema “malih i velikih”, jer svi su dobrodošli. Na desetine klubova iz RS, ali i Federacije BiH pogotovo zimsku pauzu, zbog vještačke podloge, koriste za odigravanje svojih kontrolnih utakmica.

Tako je bilo i ovog vikenda, kada su samo u jednom danu odigrane tri utakmice (Kozara – Ljubić, Karanovac – Jedinstvo Žeravica i BSK – Mladost Bajinci), a prije toga trenirale su još neke ekipe. I nikome ništa nije zasmetalo, čak šta više!

Da li je do hladnog Vrbasa, ili zastrašujućih stijena koje se penju prema kanjonu “Tijesno”, dok pogled sa tribine “puca” u tamo neku vikendicu na obroncima prvih vrhova dalekih “samo” nekoliko kilometara, ali oku lako vidljivih iz prelijepe Krupe na Vrbasu….

Vrhunski uslovi na samom stadionu, koji jeste malen, ali multifunkcionalan za naše uslove, sa nekoliko vrhunskih opremljenih svlačionica, pres salom, parkingom, kafe – bifeom na samom stadionu… One koje zanima nešto više, samo na nekoliko stotina metara od objekta nalaze se slapovi Krupe i manastir Svetog Ilije, uz nekoliko “bogatih” restorana ako želite baš potpun ugođaj sa raznim đakonijama ovog prije svega težačkog kraja. 

Sve ovo spakovano je u dva -tri kvadratna kilometra, pa i ne čudi što je prava jagma za terenom u Krupi. Ono što nedostaje za ozbiljniju priču jesu smještajni kapaciteti, ali kako razmišljaju funkcioneri premijerligaša iz Krupe na Vrbasu neće biti čudo da i hotel ili motel se smjeste između Vrbasa i stadiona. Uz reflektore koji su u najavi, tada bi Krupa zaokružila cijelu priču…..Fudbalsku, sportsku, turističku, zovite je kako god hoćete, ali u prefiksu će uvijek stajati:USPJEŠNU!

Posebno interesantno je bilo gledati male ekipe koje se prvi put nađu u Krupi na Vrbasu. Jedna od takvih jeste i bajinačka Mladost, član Područne lige Gradiška. Uz osvježenje u bifeu, i prije svega veselu atmosferu, čudili su se svim blagodetima u kojima su uživali prije, za vrijeme i poslije utakmice: “Da su i nama braća Ilić”.…, čulo se u žamoru…..Možda i ta opaska najviše govori o svemu, svakom potezu, koraku, prije svega onom fudbalskom.

I kad krene sezona, čuće se graja, a lopta će vladati terenima u Krupi na Vrbasu, od svih selekcija Krupe pa do onih koji još uvijek (ne)mogu na svoje stadione, a koji su uvijek dobrodošli u ovo malo mijesto. 

I jednog dana kada Krupa ne bude ovo što je fudbalski danas, a svi se nadaju da je taj dan daleko, iza njih će ostati građevine koje ovakvim načinom razmišljanja neće biti puste, nikada, barem dok se lopta voli, a njeno veličanstvo fudbal u modi će biti uvijek…..