Kilometri i kilometri su istračani. Novinski stupci dobrano popunjeni, reklo se šta se imalo, a sada glavnu riječ uzima 18 momaka koji će se sve ono dobro urađeno pokazati na zelenom terenu. Generalka je tu. Protivnik takođe premijerligaš, Metalage, sve u znaku okršaja koji će uslijediti za osam dana, kada će u kanjon Tijesno sletiti Željezničar.

Ekipa nikada mlađa. Bila je mlada i prije toga, ali odlaskom Kajkuta, Sadikovića, golmana Nikolića,…povredom Damjanovića, uistinu je ostao “dječiji vrtić”. Ali i taj “dječiji vrtić” ima konja za trku, jer Redžić, Koljić, Jašarević, Vukotić, Milanović, Ljubenović, …. prkosiće brojkama i statistici. Sve osim srca i znanja koje imaju, biće na strani rivala. Ali, ponekad i ono dvoje nabrojano može biti prevaga, kada mašinerija dobro podmazana od ljudi koji vode brigu o klubu svaki detalj do tančina isplanira kako treba. Tada ni rezultat ne može izostati.

– Bili smo najmlađi u ligi, a sada smo i sami sebe iznenadili. U prvi tim smo prekomandovali još nekoliko igrača 1999. godište, a najmlađi je Perica Guskić, 2000. ljeto. Imamo šta imamo, a ja uopšte ne sumnjam u ovu ekipu. Da će biti teško, biće, ali Krupa ima šta pokazati i sebi i drugima – raportira trener Slobodan Starčević.

Katica za sve u Krupi na Vrbasu, Dragomir Buco Ilić ističe da ni za pedalj nije promjenjen dugoročni plan, ato je stabilnost i mladost ekipe. Dva temelja koja daju podlogu za evropsku priču, koja provejava kroz kanjon plahovitog Vrbasa.

– Mnogi su očekivali bum-bum priče kada je u pitanju prelazni rok, ali mi smo jasno stavili do znanja da nećemo dovoditi igrače koji ne mogu biti budućnost ovog kluba. Stvorili smo zdrave temelje, imamo oslonac od nekoliko, ja bih čak rekao i desetinom fudbalera pred kojim je pravi fudbalski put. Proljeće će biti izazov za sve nas su klubu, ali da ne vjerujemo u ovu priču, ne bi je ni pričao, niti ulazio u nju sa optimizmom. Biće poraza, koje ćemo prihvatiti kao sastavni dio igre, ali duboko vjerujem i pobjeda koje smo usadili u temelj ove priče koju pričamo već deceniju – poručio je Dragomir Ilić.

Krupa – Metalege, Krupa na Vrbasu, subota 14 časova, generalna proba za spektakl 26. februara. Primaklo se i te kako, a iz Krupe samo poručuju, dajte nam lopte da se igramo,….