Iako su u generalnoj provjeri pred start šampiona kao gosti savladali Mladost iz Doboja kod Kaknja sa 2:0 šef stručnog štaba Branislav Krunić nije baš zadovoljan oni što je vidio u 90 minuta.
“Crveno-plavi” su slavili pogocima Bojana Markovića u 41. i Demira Jakupovića u 86. minutu, a tokom meča imali su još nekoliko zrelih prilika.– Iako smo pobijedili, a trijumf je mogao biti još ubjedljiviji, vidjelo se mnogo nedostataka u našoj igri. Ekipa još nije optimalno uigrana, a nisam zadovoljan ni protokom lopte, kao ni komunikacijom među igračima – naglasio je Krunić.

Do premijerne utakmice u prvenstvu nije ostalo još mnogo, jer Borac u subotu gostuje Željezničaru, koji je svojim simpatizerima ostao mnogo dužan u prošloj sezoni.

– Vremena je malo, a imamo još mnogo posla. Nadam se da ćemo, ipak, sve uspjeti da stignemo i da ćemo spremni dočekati početak prvenstvene trke i susret za bodove u derbiju protiv Željezničara. Biće to veoma težak meč, jer je sigurno da će domaćin imati silnu podršku sa tribina, ali moji igrači i ja ne bojimo se izazova. Svjesni smo da je pred nama veoma zahtjevna premijerligaška sezona, pogotovo što smo povratnici. Potrebno je da se naviknemo na nove uslove i takmičenje koje je kudikamo kvalitetnije i jače od Prve lige Republike Srpske iz koje dolazimo kao šampioni. Vjerujem da ćemo uspjeti da prebrodimo sve izazove i iskušenja – nastavio je Krunić.

Mladi stručnjak je rekao da će za premijerni susret na raspolaganju imati sve igrače osim Srđana Vujaklije.

– Za njega još nije završena papirologija i najvjerovatnije neće biti u konkurenciji. Što se tiče ostalih fudbalera oni će biti u kombinaciji, a ko će biti startnih 11 odlučićemo u narednim danima, poslije još ovih nekoliko završnih treninga. Prelazni rok i dalje nije završen, jer očekujem da nas veoma brzo pojačaju još dva fudbalera – dodao je Krunić.

Zahvalnost Petroviću

Fudbaleri Borca nekoliko dana nisu trenirali na svom terenu zbog utakmice prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Radnika i Spartaka. U pomoć im je priskočila Škola fudbala Mladost iz Glamočana.

– Želimo da zahvalimo svim ljudima iz ove škole pogotovo njenom direktoru Milenku Petroviću. Radili smo na kvalitetnom terenu, tako da naš plan i program nije poremećen – naglasio je Krunić.

“Glas Srpske”