Nakon što je jesenas klupsko rukovodstvo, predvođeno Bojkom Gatarićem, kao predsjednikom Skupštine i prvim čovjekom Upravnog odbora Savom Ružojčićem, podnijelo ostavku, u redovima Tekstilca nije riješeno pitanje novog sastava klupskog rukovodstva.

Kao prvi kandidat da preuzme klupsku upravu, spominje se ovdašnji privrednik Duško Reljić, ali se ovaj sportski radnik još dvoumi da li da prihvati “vruć krompir”. Reljić je ranije u nekoliko navrata imao puno razumijevanje za pokrivanje finansijskih rashoda, pokazujući spremnost da pomogne “krojačima”, a da li će ostati na tom fonu, nikome u gradu na rijeci Ukrini za sada nije poznato.

Uglednom privredniku ostavljena je mogućnost da bira saradnike, ali stiče se utisak da se smanjio broj onih koji bi u Derventi bili spremni da postanu dio klupske uprave. Pozicija Dervenćana na tabeli poslije 16 odigranih kola je izuzetno teška i nalaze se na posljednjoj poziciji, a dramatična obilježja stigla su nakon što je potvrđeno da će Prva liga Republike Srpske od naredne jeseni biti smanjena sa sadašnjih 12 na deset klubova.

Uz to, neophodno je angažovati i novog trenera, nakon što su Igora Jankovića u finišu minule polusezone privremeno naslijedili na golman Dejan Plisnić i igrač Dragan Jolović.

– Činjenica je da je u klubu bilo mnogo improvizacija, pa smo, poslije nekoliko uspješnih prvoligaških sezona, stigli do dna. Nadam se da se, uz nekoliko vrsnih zimskih pojačanja, možemo izvući iz donjeg dijela tabele, ali je za takav poduhvat neophodno da imamo dobre igrače i sposobno klupsko rukovodstvo, koje će utvrditi strategiju prvoligaškog opstanka – rekao je kapiten Plisnić.

Još nije određen datum početka priprema, a nije jasna ni situacija sa nekoliko fudbalera koji su izrazili želju da promijene sredinu.

Škola fudbala

Dugogodišnji kapiten ekipe Dejan Plisnić, koji uspješno vodi mlađe klupske selekcije, planira da se povuče sa terena, ali bi odluku o prestanku aktivne karijere prolongirao ukoliko se trenutna nezavidna organizaciona situacija poboljša.

– Nedavno smo dobili prekrasno igralište sa vještačkom travom, pa mladi konačno od novembra imaju idealne uslove. U našoj Školi fudbala stvaramo i pratimo nekoliko izuzetno talentovanih pojedinaca, na kojima će se zasnivati snaga Tekstilca. Bez vlastitog potencijala nema ni sigurne budućnosti za seniorski pogon – istakao je Plisnić, aludirajući na stalni trend angažovanja zrelih prvotimaca iz drugih gradova.

“Glas Srpske”