Nemile događaje na utakmici 13. kola Područne lige Banjaluka između Šnjegotine i Gomionice (1:2)  izazvao je fudbaler domaćina Željko Vuković koji neće biti uskraćen za fudbalska uživanja, jer je prema našim informacijama registrovan i kao igrač futsala.

Vuković nije bio u Zapisniku utakmice, ali je kao gledalac tokom posljednjih desetak minuta prvog i tokom čitavog drugog poluvremena, neprimjerenim psovkama i uvredama na račun sudija, ispoljavao vulgarnost, primitivizam i prijetnje čime je podstrekavao domaće fudbalere na nasilje  i prekršaje. Vukovićev je po okončanju utakmice otišao korak dalje od podstrehivanja, sa jednim sebi sličnim primitivcem i nasilnikom je preskočio ogradu i ušao u teren u namjeri da se fizički obračuna sa sudijama utakmice što je bio dovoljan podstreh za pojedine igrače domaćeg tima da mu se u tome pridruže. Incident većih razmjera je izbjegnut zahvaljujući  reakciji redarske službe i predstavnika kluba domaćina koji su  krajnjim naporom zaustavili nasilnike i omogućili bijeg službenih lica u službene prostorije u kojima su sačekali dolazak policijske patrole.

Službena lica nisu pridala ozbiljan značaj bujicama Vukovićevih psovki, uvreda pa ni prijetnji, koje su bile dovoljan razlog da organizatorima u poluvremenu saopšti, da nema nastavka utakmice bez prisustva policije. Dolaskom policije bi bio ispunjen i bezbjednosni uslov za prekid utakmice koji je, u ovakvim okolnostima, a prema uputama takmičarskih organa PFL Banja Luka obavezan, ako glavni sudija tako odluči. U slučajevima psovki, uvreda i prijetnj, sudija je obavezan prekinuti igru sve dok se izgrednik ne udalji gledalac ne udaljiiz gledališta i sa stadiona ili iz ograđenog dijela terena ako se radi o licima iz Zapisnika.  Takmičarski organi su prvenstvenu utakmicu 10. kola PFL Banja Luka igranu dana 22. 10. 2017. godine između FK Džaja i Rekreativo registrovao službenim rezultatom 3:0, a zbog prekida utakmice pokrenuli disciplinske postupke protiv nekoliko prekršioca, igrača Rekreativa koji su prouzrokovali prekid utakmice ili načinili prekršaje po prekidu utakmice.

Incidenti na utakmicama u Bronzanom Majdanu i Šnjegotini koje su službena lica nastavila bez preduzimanja mjera prema uputama takmičarskih organa, su doveli do nasilja koje su nasilnici nastavili činiti pokušajima ili fizičkim napadima na službena lica.

Ima li pravde za podstrehivača Željka Vukovića ili će Vuković, za razliku od dvojice saigrača iz Šnjegotine, koje je uspio povući za sobom, uživati u nastupima za KMF Jošavka za koji je registrovan. Vuković je uzrok izolovanog incidenta ulaska dvojice nepoozvanih preskakanjem ograde u teren sa namjerom fizičkog napoada na sudije koji je kažnjiv iako je zahvaljujući redarskoj službi završen pokušajem.