U subotu, odnosno nedelju se nastavlja proljetna polusezona u Prvoj opštinskoj ligi Bijeljina. Ljubitelji fudbala na seoskom području  zaželili su se prvenstvenih borbi. Klubovi su koliko toliko spremni što se tiče igranja i fer pleja i ako su svi do jednog u finansijskim problemima. Dodatni rashodi su bili preregistracija igrača  i te troškove su uglavnom platili istinski ljubitelji fudbala odnosno oni fudbalski entuzijasti,

Nasuprot njima odgovorni u OFS  koji rukovode takmičenjima trljaju ruke od sreće, jer su nametnuti novi troškovi i veliko je pitanje kako će to klubovi izdržati.
U OFS  se strogo poštovali svoje propise držeći  se svog pravila: “ko nema sredstva, ne mora ni igrati”!
Na Konferenciji klubova je održano slovo o propozicijama a da li će se propisi poštivati ostaje da se vidi, vjerovatno da neće kao i svih proteklih godina. Mi bi smo volili da nas neko demantuje, kažu u većini klubova….
Da podsetimo samo na neke nakaradne odluke koje su donošene i koje su bile objavljivane u sredstvima informisanja.
Kažnjavani su samo klubovi i njihovi igrači, a ne fudbalske sudije, delegati i neki sportski radnici koji su svijesno kršili propise.
Postavlja se pitanje da li će odgovorni i dalje prema nekim klubovima biti majka, preme nekim maćeha. Neki klubovi su povlašteni da ne moraju plaćati troškove (sudijske naloge, registracije igrača, i drugo), a neki to moraju. Neki klubovi se suspenduju zbog ne plaćenog jednog sudijskog naloga, a drugi imaju i po 10 neplaćenih i nikom ništa. Ovo znaju odgovorni, kako komesar za takmičenje, komesar za suđenje, disciplinski sudija, tako i u sudijskoj organizaciji.
Da li će se ponovo ponavljati greške, da delegat ne ode na utakmicu  a naplati troškove, da iste sudije vode dvije utakmice u isti vrijeme, da arbitri ne budu kažnjeni ako igraču pokažu crveni karton a onda ga vrate u igru, to vidi i delegat ali nikom ništa. Da li će disciplinski sudija obavljati svoj posao po propisu ili kako mu narede pojedinci koji godinama rade u ovom OFS.
Ima još mnogo toga da se rekne, ali ove greške im treba da služe kao upozorenje.
Svakako da će mo sve ovo pratiti  i obaveštavati javnost koja će dati svoju procijenu na sve to.