Aleksije Ristić (71) iz Krupe na Vrbasu pronađen je mrtav sa višestrukim povredama vrata, a uviđajem je utvrđeno da ga je ubila krava!

Ristić je kravu izveo iz štale i krenuo da je vodi na parenje s bikom. Pomoću konopca životinju je vukao nekoliko stotina metara, a onda se krava nečeg uplašila i potpuno otela kontroli. U jednom trenutku Ristića je oborila na zemlju, a prilikom pada on je glavom udario od kamen. Nakon toga krava je hodala oko njega i više puta mu oko vrata i tijela omotala konopac. Potom je počela da ga vuče po zemlji i trnju pri čemu je Ristić zadobio višestruke povrede, usled kojih je preminuo. Nakon “ubistva” krava je pobjegla sa lica mjesta i još uvijek nije pronađena!

U Policijskoj Upravi Banjaluka navode da je tijelo pronađeno pored makadamskog puta u zaseoku Ristići.

– Izvršen je uviđaj i utvrđeno je da je Ristić kobnog dana konopcem vukao kravu. U jednom trenutku životinja se otela kontroli i oborila nesrećnog čoveka, a potom se kretala ukrug oko njega i više puta mu oko vrata i tijela omotala konopac, da bi ga potom vukla po zemlji, pri čemu je zadobio povrde od kojih je preminuo – navode u PU Banjaluka.

Izvor blizak istrazi kaže da Ristić nije imao ni promil šanse da preživi, jer ga je životinja tolikom silinom vukla po zemlji da mu se konopac doslovno urezao u vrat. Istražioci kažu da u dugogodišnjoj policijskoj karijeri nikada ništa slično nisu videli.

– Bilo je slučajeva u kojima su domaće životinje, pretežno bikovi, ubijali svoje vlasnike, ali uglavom udarcima nogama ili rogovima. Ovako nešto dosada nismo viđali – rekao je izvor blizak istrazi.