Nakon što je mladi stručnjak, Igor Janković, odlučio da podnese neopozivu ostavku na mjesto šefa stručnog štaba Borca zbog, kako je sam rekao, nejasne situacije u kojoj se nalazi, te još uvijek neriješenog statusa, na banjalučkom Gradskom stadionu se, po svemu sudeći, nisu pretjerano nasikirali.

Bar se tako dalo zaključiti iz razgovora sa predsjednikom Borca, Brankom Kovačevićem, koji je rekao kako se Janković precijenio i tražio preveliku platu.

– Budimo realni, ono još uvijek nije trener visoke klase sa rezultatima iza sebe! Mi smo željeli da sa njim potišemo ugovor, ali i da u njegovom aneksu definišemo sve detalje oko plate. Na žalost, on nije imao strpljenja da sačeka da se taj aneks kvalitetno sastavi i odlučio je da ode. Bilo kako bilo, on svakako nije bio naše trajno rješenje, bar ne u ovom momentu – naglasio je Kovačević.

Prvi čovjek kluba potvrdio je da će ekipu Borca u meču drugog kola Lige za opstanak, protiv Mladosti u Doboju kod Kaknja, voditi dosadašnji Jankovićev pomoćnik, Marko Maksimović, a da će se tek poslije razmišljati o nekom rješenju za novonastalu situaciju.

– Tačno je da će Marko pripremati ekipu i sjediti na klupi u Doboju kod Kaknja. Takođe, i sam stručni štab će pretrpjeti određene promjene, kao i cjelokupni sportski sektor. Nakon utakmice protiv Mladosti slijedi 15 dana pauze i u tom periodu ćemo da riješimo pitanje trenera koji bi Borac vodio do kraja ove sezone. A, imamo cijelo proljeće pred sobom da vidimo kako da na ljeto riješimo te probleme i imenujemo pravog čovjeka na mjesto stručnog štaba, stručnjaka koji bi na klupi Borca proveo nekoliko sezona. Naravno, moramo dobro da razmislimo o tom novom imenu da nebi ponovili greške iz prošlosti koje su naš klub skupo koštale – zaključio je Kovačević.

Tako će Marko Maksimović biti četvrti trener koji će u sezoni 2017/18 voditi ekipu Borca, a ako se, kako je najavljeno, nakon njega imenuje novi, onda će se Banjalučani izjednačiti sa zeničkim Čelikom i zajedno sa njima podijeliti neslavni rekord sa pet trenera u jednoj sezoni!