Jovan Erletić je fudbalski radnik koji ima iza sebe bogato iskustvo. Najprije kao fudbalski sudija, a potom kao delegat i kontrolor Premijer lige BiH. Osnovao je OFS Brčko, a jedan je i od osnivača FSRS. Već nekoliko godina Erletića nema nigdje, iako je svojevremeno bio i član Sudijskoj komiteta FSBiH, zajedno sa Draganom Banjcem. Erletić je jedan od rijetkih bivših fudbalskih radnika, koji je odlučio da otvoreno progovori za naš portal.

– Nisam podoban i zato sam uklonjen sa svih lista. Ukazivao sam na brojne probleme, borio se za naše klubove na Premijer ligi BiH, što je izazivalo česte sukobe sa Banjcem i eto, na kraju ja sam sklonjen, a koliko vidim i svi naši klubovi iz Premijer lige BiH. Dragan Banjac je glavni krivac za to, jer mešetari sa svima, uzima pare i to je glavni prioritet, a interes naših klubova ga ne interesuje. Da nema podršku predsjednika Kovačevića i generalnog sekretara Rodoljuba Petkovića, ne bi smio to raditi.  Mogu reći, da su: Banjac, Kovačević i Petković, osovina zla i „krvnici“ fudbala u Republici Srpskoj, jer ovako sistematsko uništenje, ne bi radili ni naši najveći neprijatelji.   Danas recimo PFS Gradiška ima trojicu sudija na Premijer ligi BiH, dok najveći savezi PFS Bijeljina i Doboj, samo dvojicu i to na B listi. Nevjerovatno je da u ovim područjima izgleda ne znaju da sude.  Samo dva kluba u Premijer ligi BiH, svakodnevno se gase jake fudbalske sredine, klubovi,  a osovina zla se hvale nekim „rezultatima“. Fudbal u Republici Srpskoj je dotakao dno, ističe Jovan Erletić.

On kaže da su naredni izbori sudbonosni za fudbal u Republici Srpskoj, jer od njihovog ishoda, umnogome će zavisi kojim putem će se krenuti.

– Mislim da je 26. septembar dan „D“ za fudbal u Srpskoj. Tada će se znati da li idemo u ćorsokak sa Kovačevićem, Petkovićem i Banjcem ili imamo šansu za oporavak sa mladim Jelićem. Treba se malo vratiti u istoriju i pogledati šta je Mile Kovačevića preuzeo od pokojnog predsjednika Milana Jelića, a u kakvom je stanju Savez danas.  On, zajedno sa vječitim gensekom Petkovićem, urušili su sve što je valjalo, rastjerali kvalitetne sportske radnike, okupili oko sebe neznalice, ali dobre politrone, a da imaju imalo obraza i morala, odavno bi pobjegli glavom bez obzira, jer bi se trebali stidjeti svoga dosadašnjeg „rada“. S druge strane, Petar Jelić ima dobre vizije razvoja, sve veću podršku ljudi, kojima je dosta terora sadašnjeg rukovodstva, a podrška FS Srbije i svjetskog i evropskog prvaka, Crvene zvezde, dovoljna su potvrda da su u njemu prepoznali istinskog partnera i saradnika, a dobro je i poznat u fudbalskim krugovima za razliku od svog protivkandidata, naglašava Erletić.

Erletić predviđa da će Petar Jelić zasjesti u fotelju prvog čovjeka Srpske kuće fudbala, u ponedjeljak, 26. septembra.

– Jelić dobija izbore i vidljiva je podrška sa svih strana. Mnogi bastioni dosadašnjeg predsjednika Kovačevića padaju, a ostala mu je šačica poslušnika, koji raznim metodama, pa čak i prijetnjama i ucjenama, pokušavaju da obezbjede 28 glasova delegata. Međutim, njihovo vrijeme je definitivno prošlo i dolazi jedno novo bolje vrijeme za naš fudbal sa Petrom Jelićem, kaže Erletić.