Napadač Krupe i novopečeni reprezentativac BiH Elvir Koljić broji posljednje sate u premijerligašu iz kanjona Tijesno, jer bi trebalo da postane član poljskog prvoligaša Leha iz Poznanja.

Već duže vremena su se po medijima provlačile informacije o transferu najboljeg strijelca Krupe prošle i ove sezone. Za njega su se interesovali klubovi iz Turske, Suadijske Arabije, Francuske, Njemačke, Belgije, Holandije, ali izgleda da su Poljaci bili najkonkretniji.

– Praktično smo sve dogovorili sa Poljacima i ostalo je da se samo da se u narednih dan, dva sve finalizuje. Pregovori sa čelnicima Leha traju već duže vremena i očekujem da  dođe do konačnog dogovora. Iz razumljivih razloga još nećemo govoriti o pojedinostima transfera, ali svi detalji biće uskoro poznati – naglasio je predsjednik Krupe Draško Ilić.

To je drugi igrač Krupe, koji je ove zime pronašao inostrani angažman. Prije Koljića otišao je Irfan Jašarević, koji je sa novim švedskim prvoligašem Dalkurdom potpisao četvorogodišnji ugovor.

– To pokazuje da smo na ispravnom putu i sigurno je da će u budućnosti biti još transfera. Afirmacija igrača, a zatim njihov odlazak u inostranstvo bili su naša želja i sada se naši planovi počinju da ostvaruju. Sa transferom Jašarevića i sada Koljića još više smo učvrstili finansijsku stabilnost u narednom periodu – dodao je Ilić.

“Glas Srpske”