Elvir Koljić je svoje prve nastupe za „A“ reprezentaciju BiH upisao prošle godine u duelima protiv SAD i Meksika.

– Ovo je vrhunac moje karijere! Mnogo mi znači poziv selektora, kojem se ovom prilikom zahvaljujem na ukazanom povjerenju.Turneja u Americi je bila važna za nas mlađe igrače, međutim uzbuđenje koje donose takmičarske utakmice ne može se porediti sa onim prijateljskim. Drago mi je što sam tu i vidjećemo šta će biti u budućnosti. Na meni je da radim i da dokažem da nisam slučajno pozvan.

Kako je izgledao prvi trening?

– Stvarno je dobar osjećaj kad trenirate sa vrhunskim igračima poput Džeke, sigurno i Pjanića koji je propustio ovaj trening, ali i ostalim reprezentativcima. Motiv i želja za dokazivanjem su veći, posebno kad vidim kako sam od svih dobro primljen. 

Očekuješ li da u jednoj od predstojećih utakmica, protiv Armenije ili Grčke, dobiješ i neku minutažu i eventualno postigneš pogodak, s obzirom na to da si u Rumuniji u odličnoj golgeterskoj formi?

 – Istina, igram dobro u klubu i dajem golove. Nastavio sam seriju koju sam počeo u Premijer ligi BiH. Međutim, selektor je taj koji odlučuje ko će igrati, tako da ja jedino mogu obećati da ću, ako dobijem šansu, truditi se da je iskoristim na najbolji način. Postići gol bi bio vrhunac toga.

Možeš li navesti neke razlike između rumunske i Premijer lige BiH i jesi li se navikao na novu sredinu i klub?

– Lako sam se adaptirao u Rumuniji jer u timu ima dosta igrača sa naših prostora koji su mi pomogli. Igra se nešto brži i kvalitetniji fudbal u odnosu na naš, uslovi i tereni su bolji. Ako poredim igrače i kod nas, ali i u Rumuniji ima dosta dobrih fudbalera. Važno je da sam u klubu dobro prihvaćen, došao sam u osmom kolu i odmah počeo da igram. Postigao sam gol na debiju i igram sve bolje. Ekipa je mlada i sve je super, posebno i zbog toga što ove godine Krajova igra veoma dobro, drugi smo na tabeli i u polufinalu smo Kupa, očekivanja su velika i vidjećemo šta će biti.

Na kraju Elvir Koljić je istakao da su trenutno u fokusu utakmice reprezentacije i da samo razmišlja o tome kako da se pored sjajnih napadača i on nametne na toj poziciji.