Fudbaleri Borca oko 15 časova su stigli u hotel Palisad na Zlatiboru. Odmah po dolasku otišli su na ručak, pa na popodnevni odmor.

-Moj drugi mandat ovdje. Uvijek je lijepo vratiti se u ovakav klub. Konkurencija je jaka, ali nadam se da ću biti od pomoći – rekao je Mladen Lučić, novi – stari čuvar mreže Borca.

Ekipa je od 18.30 časova odradila jednosatni trening oporavka. Isti je povremeno prekidala kiša, koja nije omela igrače.

-Momci su me super prihvatili, takođe poznajem i metode trenera Krunića. Ovo je veliki klub, drago mi je što sam ovdje, nadam se da ću se izboriti za svoje mjesto u timu – optimista je Dejan Bosančić, Borčevo pojačanje iz Željezničar Sport Tima.

Za sutra ujutro je planiran rad u teretani, pa prvi jutarnji trening na terenima popularne Švajcarije. Trener Krunić istakao je da će se na prvom treningu raditi na taktičko – tehničkim detaljima.

-Moja filozofija je takva da volim da momci kroz igru dođu do optimalne forme. Ovdje imamo sjajne uslove i udaramo temelj za sezonu koja nas očekuje. Veliki broj timova je tu, tako da u trenucima slobodnog vremena igrači mogu da se druže sa svojim prijateljima iz tih ekipa. Što se rada tiče, svaki dan ćemo imati dva treninga osim kad igramo utakmice i mislim da ćemo spremno dočekati predstojeće obaveze – istakao je trener Borca Branislav Krunić.

Kažimo i to da su pored “crveno – plavih” u hotelu Palisad između ostalih smješteni beogradski Partizan, Rad, Budućnost iz Podgorice, te novosadska Vojvodina.

Prvu kontrolnu utakmicu banjalučki premijerligaš odigrao je u nedjelju protiv Tuzla siti, gdj je minimalni poražen (0:1), a slijede još dueli protiv:
28.06. FK Sutjeska Nikšić – FK Borac
03.07. FK Spartak Subotica – FK Borac
03.07. FK Napredak Kruševac – FK Borac
06.07. FK Mladost Lučani – FK Borac
07.07. SR Brasov (Rumuniija) – FK Borac