Spreman sam da izađen na crtu svima, ali taj neko mora ponuditi program bolji od moga da bi dobio povjerenje delegata skupštine. Iako su to želje pojedinaca, od toga nema ništa. Fudbalska Banjaluka je jača nego ikada! Ovo je za naš portal istakao Draško Ilić, predsjednik Područnog fudbalskog saveza Banjaluka.

Otkud te priče da želi neko da vas smjeni?

– Svakodnevno dobijam inforamcije iz klubova Banjaluke da pojedinci pokušavaju da rovare i da na taj način na “mala” vrata uđu u PFS Banjaluka. Klubovi koji su imali te pozive jasno su mi stavili do znanja da te promjene ne žele. Da su imali namjeru da stanu na stranu “butnovnika”, ne bi me obavještavali o tome.

Ko stoji iza tih poziva?

– Nažalost, pojedinci u rukovodstvu Borca, koji su izmanipulisani od rukovodstva  FSRS, kojima ja već godinama smetam. Svoju neuspjelu politiku kojim su doveli FSRS na rub propasti žele prebaciti i na Banjaluku. Lažnim obećanjima žele kupiti sebi slobodu narodne četiri godine. Banjaluku koja im jedina pruža otpor jednoj takvoj neuspjeloj fudbalskoj politici. Žao mi je tih ljudi iz FK Borac, koji ne vide da od srpske kuće fudbala mogu da dobiju samo “šugu”, i ništa više, a rušeći matični savez zbog sitnih ili velikih interesa pojedinaca.  Danas pokušavaju da pokažu svoju ljubav prema banjalučkom Borcu, koja za javnost treba da izgleda veća nego što je ja imam.  Ovo im nije prvi pokušaj rušenja Banjaluke. Bilo ih je na desetine, ali sada su izabrali put preko najveće institucije, a to je Borac.

Šta vam zamjeraju?

– Uspjeh!

Pojasnite?

– Banjaluka je najorgnizovaniji Područni savez ne samo u FSRS, već i u FSBiH. Svi naši klubovi nalaze se u samom vrhu svojih liga, pametnom politikom, naše centre poput Kotor Varoša, Čelinca, a evo sada i Šipova gurnuli smo u viši rang takmičenja. Imamo dva arbitra sa UEFA licencom, najbolju infrastrukturu, ali bez pomoći FSRS. Sledeće godine imaćemo dva premijerligaša od ukupno tri srpska. Više od svih šest preostalih područnih saveza zajedno!

Da li vam zamjere za rezultate Krupe?

– Svakako da mi zamjeraju na velikim uspjesima Krupe, a danas poslije fantastičnih rezultata Krupe i Radnika pokušavaju da to predstave njihovim ličnim uspjehom.  Krupa, a i Radnik i njihovi uspjesi imaju veze sa FSRS koliko i Marko Kraljević sa Engleskom! Sramno je da se kite perjem Mladena Krstajića i opštinske vlasti Bijeljine sa jedne strane, i Draška Ilića i njegove braće Dragomira i Dragana,  te prijatelja, trenera i svih zaposlenih u klubu sa druge strane.

Što se Borac okrenuo protiv Vas?

– Mogao bih satima o pozitivnim i negativnim stvarima u klubu. Ponosan sam što sam dva puta spašavao Borac od gašenja (2009) i poslednji mandat (2013-2015). Moj boravak na Gradskom stadionu smatram najboljim vremenom u poslijeratnoj istoriji kluba.  Mnogi znaju, a pogotovo ovi koji su danas tu kako je bilo u klubu. Ponosan sam na transfere Stokića, Handžića, Subića i Gahovca. Ponosan sam što sam naplatio trening kompezacije od klubova (Sakan, Stevanović, Srđana Babić). Ponosan sam što sam realizovao i dogovorio tri najznačajnije prijateljske utakmice koje smo odigrali u bližoj istoriji (Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina ). Ponosan sam što sam igračima, trenerima i ostalim zaposlenim isplatio godinama stvarana dugovanja u iznosu od 1.200.000 maraka. A posebno ponosan na Borčevu selekciju koju sam stvorio i ostavio ljudima u Borcu, koji nažalost više nisu u njemu (Ružičić, Bečelić, Kostić, Žeravica, Đorđilović, Redžić, Koljić, Radinović, Toni Jović, Kuzmanović, Jakupović), a koji su danas nosici u Premijer ligi BiH, ili mnoga jačim tamičenjima širom Evrope i svijeta. Nažalost, poslije mene Borac takve igrače nije trebao, i zato je ispao u niži rang iz Premijer lige BiH gdje sam ih ja ostavio dok sam bio predsjednik kluba. Nažalost, nisu su sjetili da me pozovu na otvaranje novoizgrađenog pomoćnog terena sa vještačkom podlogom. Radi se o mom projektu koji sam u svoje vrijeme ugovorio, obezbjedio finansijska sredstva, potpisao ugovore sa Savezom i gradom ,a njima ostavio samo da presjeku vrpcu tuđeg rada.

Porukama čelnicima FSRS?

– U seriji Montevideo Bog te video” imate radio prenose utakmica. Prije 100 godina! Ovi naši ukinuše i to. Pitaj te ih kada je bio prenos jedne utakmice na televiziji. Pa zbog čega se onda igra fudbal? Zbog njih i koverti koje zdušno dijele među sobom. Ulazim u Skupštinu FSRS i već 28. aprila priupitaću ih mnoge stvari. Neće im biti svejedno, jer znaju da u meni imaju sve ono što su kupili od drugih. Mene neće, jer ja nikada ništa nisam uzeo od fudbala, već samo davao i ulagao. Ponosan sam što sam jedini predsjednik Područnog saveza koji iza svojih 12 godina bitisanja za razliku od njih nikada nisam gledao materijalno. Poruka za kraj: “Banjaluku nećete zloupotrebiti, ne volite Borac više o mene. A koliko ga volite, imali smo priliku viditi tokom svih ovih godina”!