U utakmici 7. kola Premijer lige BiH za žene  Lokomotiva Brčko je savladala Banjaluku sa 2:1. Amina Gluhić kao da je htijela da malobrojna publika koja je izabrala da subotnje popodne provede na stadionu Lokomotiva, pokaže svoje “kvalitete”, pa je sebi dodijelila glavnu ulogu. Glavni sudija, odnosno glumac u navedenoj “predstavi” bila je upravo Amina Gluhić iz Zenice, dok su sporedni likovi bili njeni asistenti Kero Kenito iz Bugojna i Nevena Marković iz Šekovića. Prema očekivanjima domaća ekipa je bila favorit i od samog početka nastojale su da dođu do pobjede, dok su se gošće organizovano branile i rijetkim kontrama pokušavale da urade nešto više ispred gola Lokomotive. U jednom mirnoj i korektnoj utakmici bez grubih startova, Gluhić je, već za prvih tridesetak minuta, pokazala četiri javne opomene, po dva na obje strane. A do kraja utakmice u zapisniku stoji šest žutih kartona, na kraju po tri na obje strane, te svojim bezezlenim odlukama pokvarila sve što se može pokvariti. Nedavno je napravila cirkus na utakmici 2. kola Prve lige Federacije između SFK Libera iz Goražda i Širokog Brijega. Osoba koja svojim suđenjem i svojim ponašanjem nije dobrodošla ni u jedan grad u Bosni i Hercegovini. U razgovoru sa većim brojem fudbalerki svi imaju isto mišljenje, a to je da Gluhić radi namjerno lakrdije od suđenja na fudbalskim terenima. Ko iz NSBIH stoji i podržava Gluhić, uskoro će se i to saznati..

No krenimo redom! Amina Gluhić pojavila se prvi put 2015. godine na seminaru PŽL BiH u vremenu kada je Komitet za sudije i suđenje NSBIH bio primoran od strane FIFa da radi na omasovljenju, popularizaciji i povećanju broja ženskih sudija u BiH, s ciljem praćenja fudbala u Evropi i svijetu. Pozivanje novih imena na seminare PŽL BiH, u ovom slučaju Amina Gluhić, nije trebalo da znači i “stavljanje” iste na listu sudija Premijer lige. Amina Gluhić samo je jedna od sudija u PŽL BiH koja unazad tri godine nije položila ni teorijske,  ili fitnes testove, koji su bili preduslovi za suđenje u ovom takmičenju. Međutim, Komitet za sudije i suđenje NSBIH nije mario za pomenutu nestručnost i neznanje pomenute Gluhić, nego isključivo zbog brojčanog stanja, pa ju je prihvatio u svoje redove.

Javnost ali i mnogi klubovi u Premijer ženskoj ligi BiH treba da znaju da je zbog svojih brojnih i učestalih grešaka pri obavljanju dužnosti sudije, kako na utakmicama najvišeg ranga takmičenja, pa i Prvoj ligi Federacije, Amina Gluhić “prebačena” na B listu sudija PŽL BiH, odnosno, asistenta, na kojoj se i dan danas nalazi. Očigledno je da je vidno oštetila mnoge druge klubove koji se nažalost više ne takmiče u najvišem rangu takmičena, jasno je stavio do znanja da Amina Gluhić nije “zrela” niti posjeduje potrebne karakteristike koje sudija mora imati kako bi obavljao dužnost u PŽL BiH. Ali svi znamo da Salem Prolić, kako se i sam često javno hvali, određuje sudije, ne sumnjamo da će i u budućnosti Amina Gluhić suditi i nanositi štetu svim klubovima, posebno onim koji se bore za opstanak u društvu najboljih.

Prema našim saznanjima Amina Gluhić nikada nije htijela priznati svoje greške iako je preko snimaka utakmica, tokom seminara PŽL BiH, jasno viđeno da se radi o neznanju, ali i bezobrazluku iste. Prema tvrdnjama očevidaca Salem Prolić najprije je poklonio dužnost četvrtog sudije na jednoj međunarodnoj utakmici koja je odigrana u Zenici, bez obzira što Amina Gluhić ne zna engleski jezik. Navodno je pomenuta doživjela brojne neprijatnosti na pomenutoj utakmici. Tako da nas uopšte ne čudi što je Salem Prolić poklonio još jednu međunarodnu utakmicu Amini Gluhić, jer klubovi trebaju da budu svjesni da iza nje stoji možda i najteži čovjek iz NSBIH.

Očigledno je Salem Prolić naučio Aminu Gluhić kako napraviti cirkus od premijerligaških utakmica, a pri tome poniziti i ostale aktere na istoj. Ukoliko NSBIH želi da ženski fudbal napreduje Amina Gluhić i njoj slični, treba da se sklone sa fudbalskih terena i svoj „đon-obraz“ prodaju negdje drugo….