Sezona u Područnoj ligi Gradiška odavno je spuštena, ali ono najvažnije, ko je novi šampion i ko će u viši rang takmičenja još uvijek lebdi negdje u vazduhu!

Prvi kroz cilj prošli su 13 Skojevki, ali iz Grbavaca je otišlo pismo u kojem obavještavaju PFS Gradiška da zbog infrastrukture koja nije završena do kraja odustaju od višeg ranga takmičenja.

Savez je potom kontaktirao po tabeli sledeće klubove, Kozaru, Mladost, Kaleme, ali iz Turjaka, Bajinaca i Trebovljana je stigao identičan odgovor, da ne žele u viši rang takmičenja, jer ga nisu izborili na zelenom terenu!

Što je i apsolutno tačno, pa se nastavilo dalje, a prvi pristanak da bi u viši rang takmičenja stigao je iz Šibovske!

Naime, Borac je prihvatio ponudu Saveza da bi mogao u viši rang takmičenja. Pomalo čudna i apsurdna situacija, jer tim iz Šibovske do poslednjeg kola borio se za opstanak u “Kajzerici”, tako je dobio priliku da ne samo ostane u tom rangu takmičenja, već i da ide prema regiji!

U PFS Gradiška još uvijek se nisu izjašnjavali, i po svemu sudeći lopticu će prebaciti na FSRS, koji bi trebao presjeći taj “gordijev čvor”, ali već sada neke stvari nisu čiste i jasnim mnogim ljubiteljima fudbala. Kakva je svrha igranja, kada šampion može izbjeći ulazak u viši rang, a da za to nesnosi posljedice. Ovo vrzmino kolo nastalo je još prije 10-ak godina kada je Jedinstvo iz Žeravice postalo šampion Druge lige Grupa Zapad, i nije želilo u Prvu ligu, a za to nikada nije sankcionisano, jer je prethodno promjenjen Pravilnik, koji je to dopustio u tom slučaju Jedinstvu, a potom i mnogim drugim klubovima, da se izruguju sistemu takmičenja, a da za to nikome ne polažu račune.

Tako je sigurno najatraktivnija liga u Srpskoj, popularna “Kajzerica” došla u situaciju da to više nije, jer kako je shvatiti ozbiljno, kada niko neće u viši rang takmičenja. Koliko god da su krivi klubovi, toliko je i do rukovodstva, koje je to sve dozvolilo…..