KMF Leotar više neće nastupati u futsal Premijer ligi BiH!

Na hitnoj sjednici užeg rukovodstva kluba, kapitena, predstavnika opštine grada Trebinja, predstavnika SD Leotar, sponzora i navijača donijeta je jednoglasna odluka da se zvanično istupi iz premijer lige BiH.

Prenosimo u cjelosti  i zvanično saopštenje kluba iz Trebinja:

-Dešavanja koja su se dogodila u Mostaru je kap koja je prelila i tako punu čašu od početka Prvenstva gdje se ova liga igra za sudije i polupismene delegate, koji završe jednodevni kurs i postanu službena lica lijepo zarađujući, a da do tada nisu nikada pogledali futsal utakmicu. Čast izuzetcima.

Krenućemo redom: Samo od drugog dijela prvenstva gdje na tri utakmice smo u najmanju ruku pokradeni, a u Mostaru masakrirani. U tri utakmice nam je dosuđeno 28 prekršaja, svaku utakmicu smo u bonusu, dva crvena kartona i pregršt žutih kartona. Na utakmicama protiv Brotnja i Zrinjskog dobivamo crvene kartone u 38. minutu, gdje direktno se utiče na krajnji ishod utakmice. U Sarajevu se sudi u najmanju ruku tendeciozno, što smo dobili i potvdu od nadležnih koji su gledali sporene situacije.

Utakmica u Mostaru je potvdila sve naše sumlje da smo ove godine predodređeni za selidbu u niži rang. Što uzgred nije nikakva sramota, ali na ovakav način nećemo dopustiti da se igraju sa klubom, zdravljem, suzama igrača i našom tradicijom koja traje 30 godina.

Isključiti našeg najboljeg igrača u toj utakmici radi banalnog auta u 38. minutu,dodijeliti ciljano kapitenu treći žuti karton, neštiteći naše igrače od kojih je jedan završio u Kliničkom centru Mostar zbog preloma prsta, a drugi u Domu zdravlja Trebinje, nije slučajno, pred odlučujuće utakmice za opstanak, gdje se delegat upušta u fizički sukob sa našim igračima i upravom, a obavlja dužnost službenog lica.  Još jednom kažemo da nije slučajno. Kontrolori i ocjene suđenja u našoj ligi nepostoji, tako da je sudijama sve dozvoljeno, bez obzira šta su radili ili (ne)uradili na pomenutim utakmicama, mogu dati tri gola npr. i da sude sledeće kolo, što je van svake pameti!

Možda je to zato što su pojedinci naučili da vode službena lica na ručkove, večere i davanje poklona što mi ne možemo, jer imamo ubjedljivo najmanji budžet u ligi, što treniramo u 15 sati, što na put idemo sa jednim sendvičem ili što smo najudaljeni, pa im je više muka putovati, što igrači igraju bez novca, što provodime vikende bez najdražih osam mjeseci, putujući po 6-7 sati u prosjeku u jednom pravcu…

Ne znamo, ali znamo da ove situcije su dobro izrežirane. Ime kluba i ponos koji se gradio godinama u koje su upisana mnoga velika imena sporta ,nažalost neki nisu više među nama, neće dozvoliti da se neko igra sa tim, a koji uzgred traje jedno ljeto ili manje. Za to smo donijeli ovu nepopularnu odluku jednoglasno radi zaštite kluba, tradicije, igrača i napretka futsala da se drugim klubovima i ljudima koji vode klubove ne bi dešavalo ovo što se dešava nama.

KMF LEOTAR