Da se ozbiljno i predano radi u Akademiji Zvijezda 09 pokazatelj je nedavno gostovanje menadžera velikih evropskih klubova.

Pored infrastrukture, Akademija Zvijezda 09 pravi vrhunske rezultate u pionirskoj, kadetskoj i juniorskoj selekiji.

Poštovanje prema radu i vrhunskim rezultatima stiže iz Francuske i pozivom za učestvovanje na prestižnom turniru sa klubovima iz Brazila, Rusije, Japana, Italije, Francuske, Meksika i Belgije.

Mondial Cup Tournament 2019. biće odigran od 10-12 maja za 4 igrača rođena 2001. godine kao i za igrače rođene 2002/2003. godine. Pored našeg kluba učestvuju i sljedeći klubovi: Corinthians Paulista Brazil, Kawasaki Frontale Japan, Zenit St. Petersburg Russia, CF América Mexico, RSC Anderlecht Belgium, Inter Milan Italy, FC Porto Portugal , Atlético Madrid Spain, FC Nantes France, AS Monaco France, Stade Rennais FC France, FC Toulouse France , SM Caen France , OC Vannes France kao i domaćin turnira SNAF Saint-Nazaire France.

Komentar na poziv za učestovanje na ovakom prestižnom turniru dao je predsjednik Zvijezde 09 Boris Stanišić:

-Svakako da nam je velika čast i obaveza što smo dobili jedini poziv od klubova iz bivše Jugoslavije. Kao što vidite, na turniru učestvuju velika svjetska imena iz svijeta fudbala, a mi ćemo u narednom periodu da se ozbiljno pripremimo za turnir koji se odigrava u maju mjesecu i pokušaćemo da pokažemo da se na ovim prostorima vrhunski radi i da ima dosta talenata koji mogu da igraju evropski i svjetski fudbal. Turnir će pratiti veliki broj menadžera evropskih i svjetskih klubova pa se nadamo da će neko od igrača Zvijezde 09 pronaći novi evropski angažman –zaključio je Stanišić.