Košarkaški klub invalida Vrbas bio je učesnik Euro lige dva u Beču.  Pobjednik turnira otišao je u ligu šampiona, drugo plasirana ekipa u Wili Bricman Cup, a treće plasirana ekipa u Challenge Cup.  Ekipa Vrbasa zauzela je četvrto mjesto.

Rezultati utakmica iz grupe KKI Vrbasa:

KKI Vrbas: Beit Halochem Haifa (Izrael) – 72:51

KKI Vrbas: Coloplast Sitting Bulls (Austrija)-60:56

KKI Vrbas: BSR Amiab Albacete (Španija) – 52:84

KKI Vrbas: TSK Rehabilitasyon Merkezi  (Turska) 58:76

Prvo mjesto:  BSR Amiab Albacete-Španija

Drugo mjesto: Beit Halochem Haifa- Izrael

Treće mjesto: TSK Rehabilitasyon Merkezi- Turska.

– Poslednju i odlučujuću utakmicu Vrbas je izgubio od ekipe Coloplast Sitting Bulls-Austrija, gdje je protivnička ekipa i domaćin uz veliki naklon sudija pobjedila. Ekipa Vrbas da je ostvarila pobjedu protiv ekipe Austrije zauzela bi drugo mjesto i otišala direktno u Wili Brikman Cup koji se igra u Barceloni. Sramno je reći, ali drago nam je što nismo zauzeli drugo mjesto, jer se radi o velikim troškovima puta i učešća. Organizacija Euro lige bila je jako loša, organizatori ekipa iz Austrije dobila je od strane IWBF konačnu ocijenu 3. Sve ekipe učesnici su spominjale Challenger Cup održan u aprilu 2016. u organizaciji KKI Vrbasa. Na završnoj večeri i prilikom dodijele priznanja sudije i organizatori su izviždani, a posebno zbog suđenja utakmice ekipa Vrbas i Coloplast Sitting Bulls-Austrija. Šlag na tortu “svečane večere” bilo je da smo na četiri osobe dobili pola litre vode i dva soka od 0,2l, hljeb smo plaćali po šnjiti 1 euro, glavno jelo su bili makaroni i 30gr mesa, a piće smo plaćali. Većina ekipa je demonstrativno napustila svečanu večeru skandirajući Banja Luka. Ekipa Vrbasa je otišla na turnir sa osam igrača i dostojanstveno je predstavljala grad Banja Luku, Republiku Srpsku i BiH. Zahvaljujemo se predsjednici Vlade gospođi Cvijanović i ministru gospodinu Zoranu Tegeltiji koji su nam pred sam polazak na put uplatili finansijska sredstva, gdje smo opravdali ukazano povjerenje – poručio je Marinko Umičević, predsjednik KKI Vrbas.

Ekipa nastavlja dalje sa obavezama, u subotu 18.marta igra derbi utakmicu BiH lige, kada u SD “Obilićevo” dočekuje  Una-Sana Bihać sa početkom u 13 časova.