Kuglaški klub Revita iz Banjaluke važi za jedan od najstabilnijih sportskih kolektiva na ovim prostorima. Odlični rezultati, ali i agilan rad Uprave kluba na čelu sa predsjednikom Ilijom Prijećem vinuli su Revitu u sam vrh bh kuglanja. Međutim, nove ljestvice su već postavljene, a mi vam prenosimo klupsko saopštenje  o daljnjim ambicijama i planovima ovog banjalučkog kuglaškog kluba…..

Kuglaški klub Revita, koji je ponovo osvojio titulu šampiona Premijer lige BIH 2018, je u cilju daljeg unapređenja rada izvršio kompletiranje upravljačke strukture kluba. Na skupštini kluba, koja je održana 22.03.2018 godine, za predsjednika KK Revita je izabran g. Stojan Vukajlović, banjalučki advokat i odbornik u skupštini grada Banjaluka. Imenovanjem g. Vukajlovića za predsjednika KK Revita smatramo da smo napravili izuzetan potez jer smo dobili ambicioznog, mladog i uspješnog čovjeka čije vrline se identifikuju sa aftinitetima našeg kluba što dokazujemo godinama, te je time najuspješniji kuglaški kolektiv BIH u protekloj dekadi dobio najveće pojačanje do sad.

Primarni cilj novog Predsjednika će biti formiranje baze mladih igrača iz sopstvene škole kuglanja na kojoj klub radi već neko vrijeme, te što skorije takmičarsko afirmisanje tih igrača u kadetske i juniorske selekcije. Sledeći postavljeni cilj je da ekipa KK Revita kroz dvije godine postane učesnik Lige šampiona te da to učešće postane redovno  jer je to najbolji način promocije Banjaluke u svijetu. Banjaluka je Evropski grad sporta 2018 god. a veliki uspjesi i rezultati našeg kluba i ovog sporta treba da budu motivišući faktor gradskoj upravi da stave veći fokus na podizanju uslova bavljenja istim kao i da se iznađe trajno riješenje  moderne osmostazne kuglane na kojoj bi trebalo ponovo organizovati evropska klubska takmičenja.

U nedelju 25.03.2018. ekipa KK Revita u poslednjem kolu dočekuje ekipu KK Zrinjski a bez obzira na ishod ove utakmice naš tim je  ŠAMPION PREMIJER LIGE BIH ZA 2018  god. te je automatski se plasirao na Svjetski kup koji se održava u oktobru 2018 u Zaprešiću . Stoga Vas pozivamo da dođete u nedelju u kuglanu Borik u 15 č  na dodjelu medalja i pehara koje će uručiti g. Dragan Jaćimović i g. Srđan Amidžić.

Sportski pozdrav,

                                                                                                                        Predsjednik UO

                                                                                                                          mr Ilija Prijić