Poslije otvorenog pisma Veljka Malića, rukometnog radnika iz Banjaluke, koje je nažalost izašlo samo na našem portalu (toliko o slobodi medija), prozvani Marinko Umičević odgovorio je tamo gdje može, nazivajući Malića kako je stigao….

Novi odgovor se nije trebao dugo čekati…..

-Gledao sam i slušao Umičevićeve bljuvotine na  Elta TV, koju očito on finansira, a upozorio sam ga da me ne proziva, ako za to nema argumenata. Laže sve redom, jer drži večinu medija pod svojom kontrolom, odnosno kupio ih je na neki naćin i koji ne smiju da objave moj dopis sa kojim želim da sportsku javnost upoznam sa pravom istinom.Večina medijskih urednika mi je ovo saopštila na direktan ili indirektan način.

Dovoljno sam čutao na sve Umičevićeve javne izjave o RSRS i o meni i ne mogu da mu ne ogovorim ovim putem, jer  mi je uvrijedio i porodicu putem štampanih i elektronskih medija. Prisiljen sam da branim dostojanstvo sebe i moje porodioce

Ovakva hajka od pomenute osobe na pojedince i pogotovo na mene neće moći dugo da traje, jer se takvom činidbom uništava rukomet u RS.

Danas ću se osvrnuti na činjenicu kako je Marinko Umičević otjerao trenera i bivšeg igrača, koji je kao trener u tom momentu sa Klubom osvojio duplu krunu tj. prvenstvo Premijer lige i Kup BiH.

 Prije tri godine Borac je igrao finale kupa sa RK Prijedor u Prijedoru. Tada je Upravni odbor (već je Borac  osvojio duplu krunu)  naredio treneru Igoru Rađenoviću i treneru juniora Goranu Gariću da u Prijedor isključivo idu juniori, što su pomenuti i prihvatili.

Borac je naravno izgubio to finale. Na prijemu kod gradonačelnika Slobodana Gavranovića,koji je osudio taj poraz uz napomenu da će svi igrači biti kažnjeni i da će neko morati da odgovara za taj poraz. Tko???

Trivundža i Šekarić su prvi platili taj ceh, iako uopšte nisu bili u sastavu ekipe po naredbi UO RK “Borac”, a Umičević se javno hvalio kako on uvodi red u Borcu. Zatim je, da bi opravdao svoje prljave poteze, pričao da je Trivundžin ugovor finansijski prevelik, navodno tako su mu u Klubu rekli!?

Nedugo zatim plaća ceh i trener Igor Rađenović, a nedugo zatim i sportski direktor Goran Malić te na kraju Nebojša Golić.

Upravo tako je počeo sa urušavanjem RK”Borac”, a uz svaku svoju izjavu je “dovodio” policiju u Klub!!!

Pa što je Umičeviću ne dovedeš već jedanput!?

Da bi opravdao svoje podle poteze javno je kritikovao (do njegovog dolaska) predsjednika UO Igora Babića, predsjednika Skupštine Miroslava Mikeša i direktora Borisa Đogu (Žurnal) da su oni krivci za propast Borca. Tada Umičević nije bio član uprave Kluba, ali je bio doktor za sve!?

Očito da je Marinko Umičević neiživljen čovjek i skrečem mu pažnju da lažima i ogovaranjem neće daleko stiči.

O kakvoj se osobi radi vidi se iz činjenice da Regionalni rukometni savez Banjaluka nije htio da mu bude baza, već Regionalni rukometni savez Doboj!??? Kako i na osnovu čega???

Na osnovu samo ovoga vidi se koliko mu je stalo do vlasti, ali njemu ni gospođa Melanija  ne može pomoći – razočarano je konstatovao Veljko Malić.