Sredite vaš stan za prodaju!

Kupci se odlučuju za nekretninu u roku od nekoliko minuta, a ako vaš stan ne izgleda najbolje što može, možete izgubiti potencijalne kupce. Pokušajte da pogledate svoju imovinu sa stanovišta potencijalnog kupca – svako želi nekretninu kojom se može ponositi. Prvi utisci su toliko važni, pa se pobrinite da je sve uredno.

Stan je pretrpan i taman

Uklonite sav namještaj i privatne stvari koje vam se čine nepotrebnima kako biste ostavili „prostora“ kupcima da zamisle prostor prema svojim željama i potrebama. Uklanjanjem viška namještaja dobićete na prostoru, a time će i sama nekretnina djelovati prostranije. Takođe veoma je bitno da stan ima dosta svjetlosti, okrečite stan u bijelu boju i pobrinite se da u stan ulazi dosta svjetlosti.

Napravite profesionalne fotografije

Većina kupaca će započeti online pretragu nekretnina tako da će prvi pogled na vaš stan biti putem fotografija. Imajući u vidu bogatstvo izbora koje nudi većina sajtova za nekretnine, ljudima je lako da pređu preko slika koje izgledaju neatraktivno ili nemaju “wow” faktor. Neki agenti za nekretnine koriste profesionalne fotografe, dok drugi fotografišu toliko dugo da znaju koje komade namještaja treba pomaketi. Fotografije igraju zaista veliku ulogu i ovo je dio koji ne smijete preskočiti prilikom prodaje stanova. Ukoliko prodajte vaš stan u Banjaluci, onda vam posao može olakšati profesionalna ekipa agencije za nekretnine Condo, koja nudi širok spektar usluga uključujući i profesionalno slikanje.

Tražena cijena je pogrešna

Cijena igra najveću ulogu prilikom prodaje stana. Ovdje morate biti dosta oprezni i pravilno odrediti cijenu stana, da ona ne bude previsoka, što je najčešće slučaj, ali i preniska. U ovom slučaju najbolje je da se posavjetujete sa stručnjacima iz oblasti prometa nekretnina koji će realno odrediti cijenu vašeg stana. Agencija Condo nudi besplatnu procjenu nekretnina, kao i stručnu pomoć prilikom kupovine i prodaje nekretnina. Veliku ulogu na cijenu stana ima lokacija, sprat ali i struktura stana, kao i to da li je stan novije ili starije gradnje.

Naš savjet je da prodaju nekretnine prepustite profesionalcima čiji je to posao i koji znaju kako se to radi, njihovi savjeti mogu ubrzati prodaju vašeg stana i uštediti vam dosta vremena, ali i riješiti vas stresa i napornih pregovora, a agencija za nekretnine Condo svakako je jedna od tih.