Udruženje penzionera Grada Doboj , u godini koja je na izmaku, proveli su  niz aktivnosti koje su bile usmjerene kako  na  poboljšanju standarda tako i pružanju  pomoći  najugroženijima i teško oboljelim penzionerima. Ovo je samo jedna od konstatacija iznesena na Godišnjoj sjednici Udruženja  penzionera. Bila je to prilika da se sumiraju jednogodišnji rezultati rada i postave zadaci za narednu godinu.

– Pred svim članovima Udruženja penzionera grada Doboj, a njih je oko sedam hiljada, bili su veoma složeni zadaci koje su dobijali preko mjesnih udruženja i na zadovoljstvo svih uspješno su realizovani. Ovdje posebno treba istaći rad predsjednika i članova upravnih odbora u mjesnim udruženjima koji su bili u stalnim kontaktu  sa svojim članovima . Zahvaljujući takvom radu penzioneri su lakše dolazili do potrebnih informacija o radu Udruženja kao i korištenju pogodnosti kod nabavke ogreva, zatim  sredstava iz Kase uzakamne pomoći , odlasku na banjsko liječenje kao i dodjelu  pomoći  najugroženijima, naglasio je na sjednici Rajko Gligorić, predsjednik Udruženja.

Kao prioritet u narednoj godini pred rukovodstvom Udruženja penzionera,  a posebno predsjednicima mjesnih udruženja , stavljen je prioritet na omasovljenju , odnosno upisu novih članova kao i jačanju kase Uzajamne pomoći i još kvalitetnijem snabdijevanju ogrevom.

Svi članovi Udruženja, koji su uzeli učešće u diskusiji, jednoglasno su ocijenili da je rad stručne službe i predsjednika bio na visokom nivou i da su svojim primjerom uticali i na rad u mjesnim udruženjima.

Na kraju penzioneri su pokazali svoju solidarnost i izdvojili od svojih skromnih primanja određenu sumu novca za liječenje teško oboljele unuke predsjednika Mjesnog udruženja iz Malog Prnjavora što je za svaku pohvalu.

Predsjednik Udruženja podijelio je tradicionalno skromne poklone učesnicima sjednice a koji su bili obogaćeni i knjigom Save Petrovića, dobojskog novinara i književnika, koji sada živi u Americi . Ujedno, i predstavnici Raifeissen banke doboijske Filjale, darivali su penzionere svojim kalendarima i reklamnim materijalom.