Sudija Slobodan Popović iz Šamca treba da položi za republičkog sudiju, a iza sebe ima brojne “repove”, koji potvrđuju da nije dorastao suditi ni najnižu ligu, a kamoli republički rang.

Posljednji njegov cirkuski šou desio se na utakmici 11. kola Područne lige PFS Doboj, Trebavac – Pelagićevo, kada je Popović pokazao dvojici fudbalera po žuti karton, zbog međusobnog koškanja, a potom i crveni. Domaći fudbaler je imao već ranije žuti karton, ali je previdio za gostujućeg fudbalera. Uzalud su gosti pokušavali da objasne sudiji Popoviću da je napravio grešku, ali džaba. Oba igrača su morala van terena.

Kada je shvatio da je napravio grešku, onda je okrenuo ploču, pa nije htio da zaključi utakmicu, dok nije delegat napisao da su oba igrača dobila direktni crveni karton, iako su svi na stadionu vidjeli prvo žuti, pa potom i crveni, a o čemu postoji i snimak.

Da zlo bude veće, Popović je imao komisijsku kntrolu u sastavu: Aleksandar Ristić iz Modriče i Joco Radić iz Šamca, a ostaće “vječna” tajna da li ih je arbitar iz Šamca “zadovoljio”.

Fudbalski organi PFS Doboj ipak nisu sjedili skrštenih ruku i pokušavajući da spase čast Saveza, odmah su podnijeli disciplinsku prijavu protiv “zločestog” sudije Slobodana Popovića, koji već ima pristojan “minuli ” rad u ovom rangu, a odavno je trebao ići na hlađenje.

U 3. kolu, od FK “Pelagićevo” tražio je 150 maraka da ih “pogura”, klub je prijavio, ali na kraju su sami kažnjeni zbog “loše” organizacije. U 9. kolu na utakmici Trebavac – Ukrina “masakrirao” je domaću ekipu sa čak 2 crvena kartona, ali sve je opet prošto bezazleno, jer je i na toj utakmici imao komisijsku kontrolu. Protiv tog istog sudije Popovića, vođen je i disciplinski postupak, jer je uzeo pare na jednoj utakmici od domaćina još 2016. godine, a ostalim kolegama nije isplatio, koji su dobili svoj dio tek nakon godinu i po dana.

Veliku odgovornost za sve ovo ima i Stojan Stefanović, komesar za suđenje Područne lige PFS Doboj, a o njemu i njegovom “radu” uskoro opširnije na našem portalu.