Stariji čelinčani kažu da nagrada za najboljeg sportskog radnika u 2017. godini odavno nije otišla u bolje ruke. Zaradio ju je Dalibor Vujičić, predsjednik FK Šnjegotina. Kolektiv koji je plijenio pažnju ljubitelja fudbala u proteklih godinu na terenima “bundeslige”, gdje je Šnjegotina bila pravi hit.

– Rad i trud kad -tad dođu na naplatu, pa tako i kod mene. Cijeli život sam u Šnjegotini, od fudbalera, pa do, evo sada, i predsjednika. U međuvremenu između toga bio sam i trener, oružar, vozač, šta se stigne, jer male sredine vape za ljudima koji fudbal vole više od rođene žene! A, takav moraš biti, da bi klub mogao egzistirati. Koliko sam samo puta slagao svoju porodicu da idem negdje raditi, a ja kosim travu na terenu. Sve za fudbal – u dahu kaže Dalibor Vujičić, sa čijim dolaskom na čelo kluba mnoge stvari primjenjene su nabolje.

-Imamo kompaktnu ekipu, koja u fudbalu vidi nešto više od igre. Družimo se na terenu, ali i pored njega. Cijela ekipa je povezana rodstvom, kumstvom, idemo jednidrugima na Slave, svetkovine, rođendane, pa otuda i dobra hemija na terenu. Cijela jesen je bila odlična, dugo vremena bili smo prvi, u finišu je spletom nesretnih okolnosi došlo do malog pada, pa smo na kraju treći, što je opet lijep uspjeh za naše mjesto. Nismo opterećeni rezultatom, ali naravno uvijek je lijepo pobjeđivati. Pored tih utakmica nastojimo da poslije utakmice pripremimo i neku zakusku, jer treća poluvremena u Šnjegotini su čuvena. Nekad bude i ražanj, nekad pasulj, a nekada nema ni za to. Poneko pivo, i ladna voda uz čašicu razgovora i opet idemo srećni kućama. Veliki uspjeh je i to što smo obnovili omladinsku školu, sada imamo dvije selekcije, pijetliće i pionire, koji su velika budućnost Šnjegotine – napominje Dalibor, koji bi o klubu i Šnjegotini mogao satima, danima….

Za kraj pitali smo ga umorili se fudbala:

-Kad sam bio mali ‘imo sam svoj pravac. Oni bili ženskaroši, a ja fudbaler! Otprilike to je moja deviza, drž se onoga što znaš, i što voliš. A, ja Šnjegotinu, ne da volim, već obožavam – poručio je za kraj Dalibor Vujičić, najbolji sportski radnik Opštine Čelinac u 2017. godini.