Branko Rosić ima iza sebe sjajnu sezonu u Omarskoj, i jedan je od najzaslužnijih što je Omarska izborila opstanak na drugoligaškom Zapadu.

Branko je ove sezone postigao 26 golova i srušio je mnoge klupske rekorde. Rosić ima izvrsnu tehniku i sjajan osjećaj za postizanje golova. U Omarskoj su svjesni, bit će teško zadržati talentovanog napadača za novu sezonu.

– Sezona je bila veoma turbulentna. Bilo je mnogo uspona i padova u formi. U početku smo igrali loše, da bi smo pred kraj prve polusezone stabilizovali svoju igru i počeli pobjeđivati. Sredinom druge polusezone je opet uslijedio pad forme, ali smo na kraju opet vratili igru na odgovarajući nivo i završili sezonu kako i dolikuje. Zadovoljan sam svojim igrama koje su takođe bile raznolike. Ali na kraju ipak, uz pomoć cijele ekipe realizacija nije izostala. Što se budućnosti tiče, razmisliću i odlučiti šta je najbolje za mene. Druga liga ove sezone je bila onako kako je i okarakterisana na početku, zanimljiva – priča Branko Rosić, pa nastavlja u jednom dahu: 

– Već u prvoj polusezoni su se nazirale dvije ekipe koje su vodile bitku za prvaka, pa je bilo jasno da ostali nemaju šta da traže, dok je borba za opstanak bila do zadnjeg kola zanimljiva. Sledeću sezonu očekujemo još jaču i zanimljiviju drugu ligu. Mlad sam igrač koji je podređen ekipi, ali sam svjestan da se od mene već sada očekuje da preuzimam odgovornost kada je to najpotrebnije te ulažem maksimum da opravdam očekivanja. Lagao bih kad bih rekao da se u budućnosti ne vidim na nekom višem nivou fudbala, ali trenutni prioritet mi je fakultet. Vidjećemo šta budućnost nosi – zaključio je 21-godišnjak koji je sa 16 godina debitovao za prvi tim Omarske na utakmici protiv Gomionice u okviru Druge lige RS-grupa Zapad.

U svom prvom zvaničnom susretu uspio je i zatresti mrežu protivnika te na taj način postati najmlađi strijelac u istoriji kluba.

G. Popović