Duel 5. kola Područne lige Gradiška odigran u Maglajanima između Borca i Kalema bio je zanimljiv po mnogo čemu…..Ono na čemu ćemo mi graditi priču jeste događaj iz 63. minuta, kada je pocrvenio prvotimac Kalema Mile Kljajić.

Naime, nezadovoljan odlukom sudije Jovice Kneževića iz Prnjavora, Kljajić je arbitra udario pesnicom u glavu, i još jednom otvorenom šakom u rame. Knežević se zateturao, ali je ostao na nogama. Pokazao je ispravno crveni karton Kljajiću, ali utakmicu nije smio nastaviti, jer poslije fizičkog napada nem više fudbala! Zašto je nastavio meč u veoma teškom stanju, na to pitanje odgovor zna samo Knežević, ali u Gradišci provejava mišlje nje da je strah službenih lica od “alfe i omege” ekipe iz Trebovljana Ilije Gigovića poprilično veliki, i da je bolje neulaziti u rat s Gigom!

Tragično je i da delegat susreta Ognjen Vučen iz Laktaša pod rubrikom kartoni opiše kratko isključenje Kljajića sa jednom rječju: NASILNIŠTVO. Ali da u opisu konstatuje da icidenata nije bilo niti u terenu, niti van njega!

Šta je nokaut Kljajića ako nije incident, ili u PFS Gradiška odobravaju “Brus Lije”, “Van Damove”, Švarcenegere”, i te silne junake i na fudbalskim terenima, koji su pogotovo u PFS Gradiška eskalirali u nešto normalno, i gotovo da nema utakmice da nema sličnih situacija.

A, sada malo i o utakmici. Borac je furiozno startovao, poveo 3:0 do 24. minuta, i još promašio jedanaesterac do kraja poluvremena! Gosti iz Trebovljana smanjuju na 3:1, ali onda ostaju sa dva igrača manje, i sa devetoricom uspijevaju doći do izjednačenja! Baš zbog svega, odluka arbitry Kneževića da nastavi susret i pored fizičkog napada prouzrokovala je to da i direktno utiče na rezulata ovog čudnog meča, koji će se na kraju ipak najviše pamtiti po vaandalizmu njenih aktera.