Bosna i Hercegovina je komplikovana država, i kada je sport u pitanju….Rat između klubova i BH Telekoma se nastavlja, a do tada ispaštaju navijači. Tako će utakmicu Željezničar – Borac, istinski derbi na “Grbavici” direktno prenositi lokalna Moja TV. Za sarajevku raja dobro, možda i mogu uhvatiti signal ove medijske kuće, ali u Banjaluci nje nema nigdje, pa ni u cijeloj Krajini. Postavlja se pitanje za koga onda radi ova kuća prenos, ako u istom ne mogu uživati i navijači Borca. Do tada sportski brend TV Arena zaobilazi bh terene u širokom luku, prebacio je u komšiluk, pa sada umjesto “Bilinog Polja”, “Bijelog Brijega”, “Koševa”, “Gradskog stadiona”, “Tušnja”,… gledamo derbije iz Dečića, Radovića, Budve, Nikšića, Golubovaca…..

O Radio Televiziji Republike Srpske 8RTRS) bolje i ne pričati, oni i ne pokušavaju bilo šta uraditi, a i kada bi se odlučili na takav poduhvat, to bi za njih u ovom trenutku bilo kao iskcavanje Apola na mjesečevu površinu. Slika onakva, a tona nigdje, i bolje jer komentatori su im do zla Boga….

U Bosni i Hercegovini nikada nisi načisto, pa i kada je lopta u pitanju, a za one najupornije barem snimak na BH Televiziji u kasnim noćnim satima. Između tvrdih pornića i “Grbavice” možda neko na daljinskom prebaci i ovo drugo….