Radovan Ilić je izrastao u pravog junaka Šipova! Odlično vodi ekipu ove jeseni, ali ne samo na klupi, već diriguje igrom i na terenu iz svog kaznenog prostora! Gorica ima 12 bodova, i apsolutni je hit regionalnog Zapada, a poslednji u nizu usjeha ostvaren je na banjalučkom “Hajberiju” kada je savladan Lauš. Rašo je u tu pobjedu utkao dva odbranjena penala, nije puno, a bogami ni malo….

Želim da se zahvalim domaćinu na gostoprimstvu koje im želimo uzvratiti. Da nam je prije gostovanja ponuđen bod bili bi srećni. Punim plijenom smo prezadovoljni. Lauš je iskusan regionalac. Bez obzira na podmlađeni sastav domaćin je igrao napadački što je posljedica naših grešaka koje su dovele do kaznenih udaraca. Golmane u mojim godinama smatraju još mladima, a ja sam se po stečenom iskustvu elitnoj ligi vratio da pomognem rodnom mjestu i evo nas u višem rangu – kaže Ilić za naš portal, pa otkriva tajne svog zanata:

Ne znam  opisati način, ali vidjeli ste da nisam ni pokušavao hvatati lopte, oba udarce su bila snažna i precizna. Motivacija je čudo, prvo boje voljenog kluba, saigrači i vjerni navijači na tribinama koji nas  prate na gostovanjima su očekivali, a i ja sam želio sačuvati stečenu prednost, respektabilni protivnik. Parade su više potreba nego želja, njih iznude napadači, one su poosljedica iznude, spontane su i zato vam izgledaju lijepe. Nastojim da jednostavno i što sigurnije zaustavim šut. Ne bi odbrane najstrožih kazni bile bitne da su moji saigrači pogodili ono što se mora pogoditi. Malo kolega na suprotnoj strani, malo respekt prema protivniku. Bitno je da se ekipa vratila igri i da stvara šanse,uspjeh je stvarati i dolaziti u poziciju za gol. Evo,od pet, šest zrelih šansi bile su dovoljne dvije polušanse za dva pogotka i pobjedu – poručio je Radovan Ilić.