U hotelu Park u Doboju održan je izbor najboljih u Područnom fudbalskom savezu Doboj.

Za najuspješniji klub u protekloj godini proglašena je Alfa Modriča. Modričani su nekadašnji šampioni i osvajači Kupa BiH, a trenutno su lideri i jesenji šampion u Drugoj ligi RS grupa Zapad sa izglednim šansama da se plasira u prvoligaško društvo, a uz to su i polufinalisti Kupa Republike Srpske.

Najuspješniji klub mlađih kategorija je pionirska selekcija FK Sloga Doboj. U godini na izmaku nisu imali premca u Omladinskoj kvalitetnoj ligi FS RS. Unazad dvije godine bili su prvaci Republike Srpske i vicešampioni Bosne i Hercegovine. Nagradu za fer plej dobila je ekipa Zvijezda iz Kruškovog Polja.

Za najboljeg fudbalera seniora proglašen je Dragan Jolović član Tekstilca Kort iz Dervente. On je rođen 30. marta 1976.godine u Zrenjaninu (Republika Srbija). Za Tekstilac Kort nastupa od 2013. godine. Karijeru je počeo u Proleteru iz Zrenjanina, a nastupao je za Glasinac sa  Sokoca i bio je član šampionske ekipe Modriča Maksime. Najperspektivniji igrač u PFS Doboj je Andrej Pivaš iz ekipe OFK Polet 1926 iz Broda.

 Priznanje za najuspješnijeg fudbalskog radnika dobio je Jerotija Janković predsjednik Fudbalskog kluba Vranjak. Za najboljeg trenera proglašen je kormilar Mladosti iz Donje Slatine Nihad Kadić, dok je najbolji sudija Dražen Vasiljević iz Doboja.

Jubilarna priznanja dobili su Dragan Aranđić iz Donje Slatine, Boro Railić iz Dervente i OFS Modriča.

Ove godine dodijeljena su dva prosthumna priznanja i to tragično nastradalom fudbalskom radniku Jugoslavu Jokiću iz Petrova i Zoranu Zelincu iz Dugog Polja koji je nedavno preminuo.

U ime nagrađenih na kraju obratio je se Ilija Jevtić potpredsjednik Fudbalskog kluba Alfa Modriča koji je inače direktor firme koja je generalni sponzor kluba.

“Doboj info”