Ognjen Jekić, mladi štoper, koji je u protekloj sezoni nosio dres mrkonjićke Slobode, novi je fudbaler federalnog prvoligaša Metalega BSI iz Jajca.

On je sa Jajčanima popisao jednogodišnji ugovor i nada se da će se nametnuti stručnom štabu i izboriti mjesto u prvoj postavi ekipe.

Jekić je mlad i perspektivan fudbaler, koji sa uspjehom igra na pozicji lijevog bočnog i štopera, a svoje kvalitete pokazao je i u dresu Slobode gdje je bio jedan od najboljih fudbalera, mada mu je to bila debitantska sezona u prvoligaškoj konkurenciji.

-Sa čelnim ljudima Metelega lako sam se dogovorio i potpisao sam jednogodišnji ugovor. Zadovoljan sam uslovima ugovora, a posebno organizacijom kluba koja je na najvećem profesionalnom nivovu. Upoznao sam se sa saigračima. Sa nekima sam igrao zajedno, a neke poznajem iz prijeteljskih mečeva koje sam igrao protiv Metalega. Od saigrača sam čuo sve najbolje o klubu, a velika podrška mi je moj nekadašnji saigrač iz Slobode Aleksandar Malbašić. U klubu se radi profsionalno, a meni je to najvažnije, jer želim da napredujem u igračkom smislu. Želim da izborim mjesto u prvom timu. Znam da to neće biti lako. Uz dobar rad sigurno ću se nemetnuti treneru za prvi tim. Optimista sam i uvjeren sam da će klub u ovoj sezoni imati dobre rezultate i ostvariti zacrtani cilj. Imamo odličnu ekipu, dobar stručni štab i sve uslove za dobre partije i rezultate – kaže Jekić.

Mladi fudbaler, ističe da je zahvalan ljudima iz mrkonjićke Slobode i stručnom štabu jer su mu omogućili u prošloj sezoni igrački napreduje i izbori mjesto prvotimca.

Cilj Jajčana je plasman u vrh tabele, a nadaju se osvajanju titule i povratku u Premijer ligu BiH.

                                                                                Slobodan Dakić