Posada rafting kluba “Teikei” iz Japana trijumfovala je u sve četiri takmičarske discipline koje su održane tokom dva  takmičarska dana rafting Eurokupa i Svjetskog kupa “Memorijal Branka Štulić 2017”.  Japanci su bili najbrži i danas u spustu, izveslavši stazu od Bijelog potoka do Karanovca u vremenu 34:11:23. Drugo mjesto osvojila je posada “RK Gimpex Straža 1” iz Slovenije koja je istu stazu izveslala u vremenu 34:24:97 a treće – posada “Nektar Dajak kluba” Banjaluka koja je na cilj stigla za  35:00:30.

Koizumi Satoshi iz japanskog tima nije krio zadovoljstvo osvajanjem prvog mjesta u generalnom poretku na takmičenju u Banjaluci.

– Prezadovoljni smo, svime smo ovdje prezadovoljni. Ostvarili smo fantastičan rezultat, spremamo se za Svjetsko prvenstvo kojem smo uskoro domaćini, i činjenica je da smo u odličnoj formi. Svaka čast organizatorima, takmičenje je proteklo na veoma visokom nivou.

Japanska posada osvojila je prvo mjesto u disciplini sprint sa vremenom 74.50 ispred posade banjalučkog “Nektar Dajak kluba” koja je istu stazu izveslala u vremenu 77.48 i posade SRK Bosna iz Zenice sa vremenom  79.14.

 – Veoma smo zadovoljni postignutim rezultatom. Pokazali smo da smo u dosta dobroj formi, osvojivši tri druga mjesta u tri discipline i drugog mjesta u generalnom poretku. To je veoma dobar rezultat obzirom na izuzetno jaku  konkurenciju na takmičenju. Sada nas očekuju takmičenja u Bugarskoj i Sloveniji u okviru Eurokupa, gdje želimo ostvariti rezultat među tri najbolje ekipe u generalnom poretku – kaže Igor Kuzmanović, član banjalučkog Nektar Dajak kluba.

U disciplini H2H, japanski rafteri su ponovo bili prvi, a najbolji rezultat ostvarili su i u disciplini slalom. Drugo mjesto u slalomu pripalo je banjalučkoj posadi “Nektar Dajak kluba”, dok je treće mjesto osvojila posada RK “Gimpex straža 1” iz Slovenije. U disciplini H2H, drugo mjesto ponovo je osvojila domaća posada dok je treće mjesto osvojila posada KKRK “Delta sport” iz Hrvatske.

– Banjaluka i Kanjon su se pokazali kao sjajni organizatori i to nas motiviše da iz godine u godinu dolazimo na Vrbas. Zadovoljni smo osvojenim trećim mjestom, jer se pokazalo da podmlađivanje ekipe teče onako kako smo planirali – kazao je Marko Mihelič, kapiten RK “Gimpex Straža” iz Slovenije.

U generalnom poretku, prvo mjesto pripalo je posadi RC “Teikei” iz Japana, drugo posadi “Nektar Dajak kluba” Banjaluka,  a treće RK “Gimpex Straža 1” iz Slovenije.

Ponovo smo dokazali da smo dobri organizatori. Ovo je za nas već rutinski posao. Sve je proteklo onako kako smo planirali. Zahvalio bih svim učesnicima kao i svima koji su dali svoj doprinos u organizaciji Memorijala, kojeg smo posvetili tragično preminuloj članici i vječnom kapitenu našeg kluba, Branki Štulić – rekao je Aleksandar Pastir predsjednik RK Kanjon u ime organizatora takmičenja.