Fudbaleri Janje 2009, jesenji prvaci Područne lige RS grupa Semberija startovali su sa pripremama za proljećnu polusezonu u kojoj je cilj da se sačuva prvo mjesto i izbori prelazak u viši rang, u Regionalnu ligu RS grupa Istok.

Prozivku je izvršio Šef stručnog štaba Nail Sobo sa saradnicima. Njemu su se odazvali svi pozvani igrači,  a za sada ih ima 25. Među njima su i novajlije: Siniša Rakita (Nova Dob Čardačine), Nasudin Hasaković (Borac Osmaci), Aleksandar Ivanović (Balatun), Andrija Simanić (Sloga Gornje Crnjelovo), Mehidin Adanalić (Modran).
– Pripreme ćemo obaviti na našem terenu u Janji. U trećoj fazi  odigraćemo i nekoliko prijateljskih utakmica sa ekipama većeg ranga. Ugovorili smo utakmice sa Radničkim iz Lukavca, Slobodom iz Donjih Zagona, Trnovicom, Bosnom iz Kalesije. Tražimo još neke protivnike. Vjerujem da ćemo biti spremni za početak prvenstva. Cijenimo svoje kvalitete, ali i kvalitete naših protivnika, prije svih Novog Doba iz Čardačina, Zadrugara iz Donjeg Crnjelova, pa Drine iz Amajlija, Kolektiva iz Međaša. Vjerujem da ćemo  uspjeti prvi proći kroz cilj, jer  je Regionalna liga naš zadatak. U toku su pregovori sa još nekim igračima, tako da ćemo imati znatno jači tim nego jesenas – kaže šef stručnog štaba Nail Sobo, koji je uspio da ovaj tim iz šeste lige dovede sad do četvrte.
                                                                                           Mijodrag Jakovljević