Odgovor na komentar samozvanog sportskog direktora, ”barona Minhauzena”, Rukometnog kluba Borac, slinavoj bradi, Vladimiru Brankoviću

Vladimire, žao mi je što si glup za rukomet, a pogotovo kada je u pitanju RK Borac, tako da nije nikakvo čudo to se on danas nalazi na ovom mjestu, kao i da ga niko više ne cijeni!

Nije u pitanju to ”šta mi hoćemo više”? Nikada od tebe ni jedan veteran nije tražio pomoć, druga je stvar što si ti kompleksaš! Nikada nisi osjetio draž uspjeha dok si igrao i zato ništa ne razumiješ, niti uopšte shvataš šta znači biti prvak Evrope!

Ne treba veteranima nikakva gozba ili Akademija, i moram da kažem da je ono što ste napravili za 40. godišnjicu osvajanja Kupa šampiona prava sramota za sve vas u klubu! Znam ja da to za vas laike bilo super, ali Borac je zaslužio mnogo bolju Akademiju. Ako ništa drugo, trebali ste uputiti pozive igračima koji sada žive va Banjaluke, a njih nema puno. Oni bi došli bez ikakve naknade (mislim na svoju i generaciju Pere Perovića) i onda napraviti pravi program (ako već praviš zabavu), kakav klub i zaslužuje.

Nisi ti kriv što ne poznaješ istorijat kluba, ti se jednostavno nalaziš na progrešnom mjestu u pogrešno vrijeme! Ni to nije problem, ali ti toliko lažeš da su zbog tebe ljudi i u Borac izgubili povjerenje. Pitaću te samo jednu sitnicu – ”kada ćeš za Vladimira Đurđevića platiti razliku obeštećenja u iznosu od 1.500 KM? Sloga je tu ispala krajnje korektna, a može svakog časa da suspenduje Borac i šta onda? Tačno si prava jajara!

Taj naslikani mural na zidu ”Akvane” nije tvoj i ne bih ga komentarisao jer je pošteno priznati da se nisi sjetio!

Svaka ustanova, čak i Mjesna zajednica, obilježava značajne datume, mogla se vijest o godišnjici osvajanja Kupa šampiona naći na veb stranici Borca.

Ništa ja tebi ne zamjeram zbog neznanja i nesposobnosti u Borcu, tebi Borac treba za druge stvari. Trebao si da naučiš nešto od svog oca Dane, naprimjer – šta su to vrijednosti u sportu? Veteranima ne treba ni žderanje i piće, ali da ni jednom rječju Klub ne spomene svoj jubilej, to je za svaku osudu!

Savjet kako da Borac bude prvak u plejofu za sezonu 2016/17

Iako ste se na početku ove sezone hvalili kako će Borac na kraju biti šampion i na taj način se vratiti u SEHA ligu, neko vas je ipak spustio na zemlju! A zna se i ko – RK Derventa i to pobjedom u Kupu Republike Srpske.

Sada opet pričate kako ste tek treći kandidat za prvo mjesto (trener Ratko Đurković), kako nikada nije izjavio da će Borac povratiti tiulu, te da su prije njega favoriti Izviđač i Vogošća, a da smo mi tek treći favoriti.

A kako radite, vidi se iz toga da, kada seniori igraju prvenstvenu utakmicu Premijer lige BiH, juniori i oni mlađi, imaju treninge u drugim dvoranama.

Pitam vas kako i od koga će ta djeca da nauče da igraju rukomet?

Ta izjava trenera Đurkovića je dobro došla dinastiji Unčanin da mu ”skinu” glavu, da tatu Radu postave za šefa struke iako on u posljednjih trideset godina nije prošao ni Rosulje ni Šeher kako bi prisustvovao nekom seminaru rukometa, ali je zato uz čašu vinjaka najbolji trener! Trenirao žensku ekipu i bio prvak BiH, države koja nikada nije imala svoju žensku reprezentaciju. Uostalom, zna se kako je u Banjaluci prošao protiv konobarica iz Holandije!

Po toj istoj zamisli Bojan Unčanin bi trebao da bude trener seniora Borca, a njegov stariji brat Dejan igrač i pomoćnik.

Rade, sve dok se javno ne suočimo ili se ti javno ne izviniš za sve one bljuvtine koji su pričao o meni, još gore ću te pičiti. Meni je najžalije tvojih sinova što si im upropastio igračke karijere, stavljajući sebe ispred njih, a kada nisi uspio, onda ti je kriv Miro Bjelić.

Jebo vas više Miro Bjelić, nisi ti jedini iz generacije koji me olajava. Tužili bi vi mene ali vas je strah jer ne znate kakvu sve dokumentaciju posjedujem. Samo za primjer, kada sam Bori Goliću pokazao originalno pismo koje mi je pisao dok je studirao u Ljubljani prije 50 godina, uhvatio se za glavu. I ne samo to, posjedujem ja papire i izjave i za mnoge druge stvari.

Tako je to moj Rade. Sada imate priliku da upoznate pravog Miru Bjelića!

A tebi ”barone Minhauzenu”, Vladimire Brankoviću, ako je, zajedno sa Melanijom, stalo da Borac ove godine bude prvak BiH, predlažem da zajedno sa vama dvojicom cijela uprava, zbog svoje ”sposobnosti”, pređe u RK Izviđač, kako bi ga ojačali i svojim znanjem i sposobnostima unaprijedili, a Borcu dali šansu da bude šampion!

Ja ću vam, sa svoje strane, preko reda naći vezu da Stanislav Mucić ubrza taj vaš prelazak u Izviđač kako bi Borac mogao da, uz vašu ”pomoć”, ostvari svoj cilj.

Mislim da je ovo od mene fer ponuda!

Nastavak slijedi…

Kratak osvrt na ”rad” Rukometnog saveza BiH

Smajo Karačić, zvani Aga, i njegov janjičar Zdravko Miličević su pokušali da ubijede Fuada Lipu da potraži savjet od notara kako da u stečaj gurnu Rukometni savez BiH, ali je ovaj to kategorički odbio!

Samo da kažem Smaji da ovo nisam saznao od Fuada Lipe i da ga ne krivi!

Pitao bih Smaju i Zdravka ko su oni u Savezu pa da guraju u stečaj RS BiH?

Da li je to da se sakriju kriminalne radnje i podračun u Beču? Kako si Karačiću mogao registrovati RS BiH i ”lupati” sa njima kada nisi ima rješenje o registraciji RS BiH i poreski broj? Dobro je Lipa postupio što je odbio tvoju ponudu za stečaj!

A sada čujem da su pečati iz Saveza nestali! Tačno ste gori od FS BiH, a znamo šta su oni sve radili!

A druga vijest vezana za RS BiH je sa juniorskog turnira koji se ovih dana održao u Bugojnu i to u organizaciji države Katar! Na taj način se i obisitnilo sve ono što sam prije pisao.

Dresovi koje su na ovom turniru nosili bh juniori, a prije njih i kadeti u Grčkoj, imali su na leđima ispisana prezimena seniorskih reprezentativaca, Toromanovića, Malinovića, Terzića i drugih. Publika se na tribinama u šali pitala kakav su to recept za podmlađivanje dobili naši reprezentativci kada na terenu izgledaju tako mladoliko!

To je samo još jedna potvrda onoga o čemu stalno govorim, da nadležni u BiH moraju poslati kontrolne organe, ne samo u RS BiH, već i u RS Republike Srpske, kao i sve rukometne regije u BiH. Vidjećete šta će sve naći…

Gospodo kokošari upropastili ste rukomet i klubove u BiH, a tu prije svih mislim na Smail agu i janjičara Miličevića.

U stvari, najbolje bi bilo da zamolite Rukometni savez Herceg Bosne da vam pokaže kako se to radi!

PS – Napomenio bih sve koji komentarišu moje dopise da se potpišu ispod njih, ako imaju muda! Ne bojte se, neću vam ništa, samo mi dajte argumente! Ja ne ispunjavam ničije želje, ja sam se u 43. godini povukao sa svih funkcija u Borcu. Ako im je nešto zatrebalo, pomogao sam, ali sigurno nisam odmogao. Sada mi je 74, samo da se zna. Imao sam grešaka, ne bježim od njih, ali smo Abas Arslanagić i ja vojnici Borca, i to je istina! Moram i da otkrijem jedan detalj, još sedamdesetih godina prošlog vijeka Barcelona je tražila da Arslanagić za, u to vrijeme ogromnih 125.000 dolara, pređe u njihove redove, ali je on to odbio i ostao Borčevac!