Radni sastanak u prostorijama FSRS između predsjednika Mile Kovačevića i predstavnika klubova Prve lige RS (Borislav Obradović, direktor FK Rudar Prijedor, Krsto Golijanin, sekretar FK Željezničar Sport team i Branislav Berjan, predstavnik FK Slavija) protekao je u prijateljskoj atmosferi, i uz uvažavanje zahtjeva klubova elite Srpske koji su zauzeli jedinstven stav o tome da se poništi ljetošnja odluka Izvršnog odbora FSRS o skraćenju lige sa 12 na deset klubova od naredne godine.

-Naglasio sam prije svega da FSRS uvijek će raditi u interesu klubova, pa tako i sada. Na prvoj sledećoj sjednici Izvršnog odbora koju očekujemo do kraja mjeseca preispitaćemo odluku i možda je promjeniti – kratko je istakao Mile Kovačević p ozavrštetku sastanka u Aleji Svetog Save u Banjaluci.

Podsjećamo, klubovi Prve lige RS nezadovoljni radom Izvršnog odbora i donošenjem odluka bez konstultacija sa klubovima organizovali su sastanak u Derventi gdje su donijeli zaključak da se ultimativno ide prema FSRS da se odluka o skraćenju lige poništi, ili da se bojkotuje šampionat, što je prema najavama klubova bilo vrlo lako moguće.

Odlukom da Izvršni odbor preispita svoju odluku Kovačević je za sada kupio mir, jer Prvenstvo će stati svakako prije najavljenog IO. Međutim, ukoliko odluka bude negativna, proljeće bi i te kako moglo biti burno, jer sve je izvjesnije da zbog loših partija srpskih klubova u Premijer ligi BiH, iz Prve lige RS ispala bi vjerovatno četiri, a možda i svih pet klubova.