Defanzivac “bordo” kluba, Perica Ivetić, produžio je ugovor sa Sarajevo na još godinu dana. Ivetić je stigao u septembru 2016. godine na “Koševo” i tada je potpisao jednogodišnji ugovor, odnosno papir koji traje do kraja tekuće sezone, a potpisivanjem novog ugovora, Ivetić će i u nadolazećoj sezoni nastupati za FK Sarajevo.

Svojim požrtvovanim nastupima u Bordo dresu, Ivetić je stekao simpatije navijača i opravdao u potpunosti očekivanja, a iskusni fudbaler ističe zadovoljstvo  zbog produženja ugovora sa Fudbalskim klubom Sarajevo.

Srećan sam što sam produžio ugovor. Drago mi je što smo pronašli zajednički jezik. Moje lične ambicije sa poklapaju sa ambicijama kluba i daću sve od sebe kako bih pomogao ekipi da ostvari ciljeve u proljetnom dijelu sezone. Želim nastupati u Evropi u dresu Fudbalskog kluba Sarajevo i biti od pomoći mladim igračima u ekipi kako bi se što bolje razvijali – kazao je Ivetić, koji se lao mogao obreti i na “komšijskoj” Grbavici, jer je bio na listi želja Željezničara. Tridesetogodišnji fudbaler odigrao je do sada četrnaest zvaničnih utakmica za Sarajevo, upisao je i jednu uspješnu asistenciju, a ukupno je na terenu proveo 1.009 minuta. Prije dolaska u Sarajevo, Ivetić je nastupao za Borac, Velež, Slobodu, Olimpic, Laktaše, Koper i BSK.