U Banjaluci je iznenada u 72. godini preminuo istaknuti sportski, prije svega rukometni radnik Veljko Malić.

Sudbina se valjda poigrala, pa je preminuo tačno na svoj rođendan, 12. maja, a inače rođen je u Banjaluci, istog datuma 1948. godine.

Veljko se rukometom počeo baviti davne 1964. godine, i to u juniorima RK Borac na poziciji golmana, a svoju igračku karijeru nastavlja u RK Mladost, RK 13. maj, te RK Jelšingrad.

1970. godine polaže za rukometnog sudiju, a punih 17 godina bio je arbitar na Prvoj (1982-1991) i drugoj ligi (1974-1981) Jugoslavije.

Učestvovao je u osnivanju Rukometnog saveza Republike Srpske, a jedan je i od osnivača udruženja rukometnih sudija Banjaluke i Republike Srpske. Vodio je seniorsku reprezentaciju Srpske na međunarodnom turniru u Cirihu, kao i juniorsku  selekciju Republike Srpske na smotri u Bukureštu.

Bio je organizator svetosavskog turnira Banjaluka Kup, kao i osmomartovskog turnira ŽRK Mladost.

Inače, pored sporta, treba istaći da je Veljko Malić bio dilomirani inžinjer elektrotehnike.

I redakcija našeg portala izražava duboko žaljenje porodici Malić, jer Veljko je od početka našeg bitisanja na medijskom nebu Srpske podržavao rad portala, bio kolumnista i jedan od najvećih kritičara anomalija u sportu Republike Srpske.

Komemoracija Veljka Malića održaće se u utorak, 14. maja u 10. 30 časova u prostorijama Rukometnog saveza Republike Srpske, a istog dana u 13 časova održaće se i sahrana na mjesnom groblju u Glamočanima.