Prva prepreka mrkonjićke Slobode uspješno je preskočena, i to ne bilo kakva. Sloboda je slavila u Foči protiv Sutjeske (0:2) i tako najavila uspješnu sezonu. Strijelci za tim koji predvodi Čedomir Ćulum bili su Srndović u 73. minutu, te Perović u 85. minutu sa 11 metara.

Nekoliko odlični rola na golu imao je i Mladen Ilić, koji je po mnogima zaslužio epeitet igrača utakmice pokraj Ćehotine.

Ma, nije važno ko je bio dobar, kolektiv je ovo iznio, jer šta bi vrijedile moje odbrane da ej sve ostalo ostalo bilo šuplje. Dobri smo bili, nema šta, Sutjeska je dobra ekipa, poprilično spremna i agresivna, ali u otvorenom dvoboju zasluženo smo došli do tri boda. Iskoristili smo svoje šanse i došli do pobjede. Izuzetno mi je drago što na ovako teškom gostovanju nismo primili gol. krećemo sledećoj suboti kada nam u goste nam dolazi ekipa iz Podrinja koja ce pokušati da poraz i prvog kola kući ispravi u Mrkonjić Gradu, ali uz pristup kao u Foči, rezultat neće izostati. Sad je sasvim sigurno imamo dobru ekipu – poručio je Mladen Ilić, jedinica Slobode iz Mrkonjić Grada.